Noors Visioen

Noors_Visioen

“Mensen uit arme landen zullen naar Europa stromen. Er zullen er zoveel komen, dat de mensen hier het vervelend beginnen te vinden en ze zullen hen hard behandelen. Ze zullen net zo behandeld worden als de Joden voor de oorlog. Dan is de maat van de zonde vol.”

Bovenstaand een deel van een visioen dat een oude dame in Valdres, Noorwegen, in 1968 kreeg. Het werd enkele jaren geleden openbaar gemaakt door Emanuel Minos, een 81-jarige evangelist uit Noorwegen, en trok onlangs weer belangstelling doordat Minos er opnieuw over sprak tijdens een grote bijeenkomst in Oslo.

Minos, die in 1925 in Belgisch Congo werd geboren en later enige tijd in Zuid-Afrika woonde, kwam als jongeman naar Noorwegen om theologie te studeren. Hij zou er nooit meer weg gaan. Juni vorig jaar, toen hij 80 werd, werd hem een feestelijke avond aangeboden waar bijkans heel evangelisch Noorwegen acte de presence gaf. Minos staat in Noorwegen hoog aangeschreven en wordt wel eens ‘de Billy Graham van Noorwegen’ genoemd.

Onlangs vertelde hij ten overstaan van een groot publiek tijdens een samenkomst, hoe een oude vrouw hem deelgenoot had gemaakt van een visioen dat zij had gehad. Ze vertelde Minos er over, kort nadat ze het visioen had gehad. Ze vertelde hem erbij dat zij het niet meer mee zou maken, maar hij wel. En dat hij er pas later over zou mogen praten, wanneer de mensen het zouden kunnen begrijpen.

Veel immers van wat zij in 1968 in het visioen zag was – voor die tijd – erg ongebruikelijk. Ze zag, in een tijd waarin de Koude Oorlog in alle hevigheid woedde, een ‘ontspannen verhoudingen’ tussen Oost en West, maar ook lauwheid onder christenen (ze sprak over het ‘welvaartsevangelie’ (door haar ‘geluksevangelie’ genoemd) in een tijd dat nog niemand die bui al zag hangen, en ze waarschuwde indringend voor een enorm moreel verval. Ook noemde ze stromen van mensen die naar Europa zouden komen. Ze had het over asielzoekers in een tijd dat dat nog in de verste verte geen item was. Ze kende het woord ‘asielzoeker’ nog niet eeens.

Het ‘Noorse visioen’ heeft de afgelopen tijd steeds meer aandacht getrokken. Nadat Emanuel Minos er uitgebreid over sprak en het verhaal, zoals hij dat destijds eind jaren zestig had opgeschreven, voorlas, verscheen het al spoedig in allerlei vertalingen op internetsites.

Het Duitse evangelische persbureau Idea publiceerde het visioen enkele maanden geleden in het Duits. In Nederland echter kreeg het nog nauwelijks aandacht. Daar lijkt nu verandering in te komen. De afgelopen weken doken er op diverse plaatsen Nederlandse vertalingen op.

Alpha Online heeft de afgelopen dagen contact gezocht met Emanuel Minos. Nadat we de Nederlandstalige versie hadden vergeleken met een Engelstalige – en de vertaling correct bleek – hebben we Minos die Engelstalige versie voorgelegd met de vraag of dat inderdaad de versie van het verhaal zoals die door hem naar buiten is gebracht. Hij bevestigde dat.

Minos vertelde ons dat hij, toen hij de inhoud van het visioen voor het eerst te horen kreeg, het zo ongeloofwaardig vond, dat hij het opborg in een kast en er niets van wilde weten. “Ik dacht bij mezelf: Als ik dit tegen andere mensen vertel, verklaren ze me voor gek. Ik durfde het niet aan om dit openbaar te maken.” Maar nu, meer dan 35 jaar later, is Minos tot de conclusie gekomen dat veel van wat destijds onbegrijpelijk leek, inmiddels heel ‘normaal’ is en dat de inhoud van het visioen nu veel logischer lijkt. “Ik vond dat ik het niet meer voor mezelf kon houden.”

Hier volgt de Nederlandse vertaling van het visioen:

Ik heb de tijd gezien, net voor de terugkomst van Jezus op aarde. Er breekt een Derde Wereldoorlog uit. Ik zag de gebeurtenissen met mijn natuurlijke ogen. Ik zag de wereld als een soort globe. Ik zag Europa, land voor land. Ik zag Scandinavië. Ik zag bepaalde scenes die gaan gebeuren, vlak voor de terugkomst van Jezus en net voor de laatste ramp plaatsvindt, een ramp zoals wij die nog nooit hebben meegemaakt.

Ze noemde vervolgens vier ‘golven’ die ze in het visioen waarnam.

1. Net voor Jezus terug komt, en net voor de Derde Wereldoorlog uitbreekt, komt er een ontspanning, die wij nooit eerder gehad hebben. Er komt vrede tussen de grootmachten uit Oost en West. In deze periode van vrede en rust komt er ontwapening in meerdere landen, ook in Noorwegen en ook deze keer zij wij niet voorbereid als de oorlog losbreekt. De Derde Wereldoorlog begint op een manier, die niemand had verwacht en van een onverwachte kant.

2. Er zal een lauwe houding, zonder weerga, ontstaan onder christenen. Een afval van het ware levende christendom. Net voor Jezus terugkomt, willen de christenen niet openstaan voor het Evangelie. Ze willen niet meer, zoals vroeger, horen over zonde en genade, over wet en Evangelie, over berouw en bekering. In plaats daarvan ontstaat een vervanging, een ‘geluksevangelie’. Nu gaat het meer om succes te hebben, om iets te zijn. Het gaat om materiële goederen, dingen die God ons nooit heeft beloofd. Kerken, gebedshuizen en vrije gemeenten zullen leeglopen. In plaats van de verkondiging die wij van generatie op generatie hebben gezien, zoals het opnemen van het kruis en het volgen van Jezus, zullen vermaak, kunst en cultuur de plaats innemen van de kerken, de gebedshuizen en andere locaties waar eens samenkomsten werden gehouden waar mensen werden opgewekt Christus te volgen, waar men berouw toonde en tot levend geloof kwam. Dit zal in hoge mate toenemen, net voor de terugkomst van Jezus.

3. Er komt een moreel verval, dat het oude Noorwegen nog nooit eerder heeft meegemaakt. Mensen gaan leven als getrouwden zonder getrouwd te zijn. Grote onreinheid voor het huwelijk, en veel ontrouw in het huwelijk, zullen heel normaal worden en men zal zich hiervoor verontschuldigen op allerlei manieren. Dit zal ook gebeuren in christelijke kringen. Men omarmt het zelfs. Er zullen televisie-uitzendingen komen die mensen nog nooit eerder meegemaakt hebben. Televisie zal vol zijn van geweld, van gruwelijk geweld, waardoor mensen leren te vermoorden en te vernietigen, waardoor onze straten niet veilig meer zijn. Mensen gaan nadoen wat ze zien. Er is niet slechts één kanaal op de tv te zien, maar de tv wordt vol kanalen. Het wordt net zoals wij het kennen van de radio. Wij kunnen het ene kanaal na het andere nemen en de tv wordt vol van geweld. Mensen gaan het gebruiken als vermaak. Wij zullen vreselijke scènes van moord en vernieling zien en dat wordt verspreidt in de maatschappij. Er zullen ook bed-scènes te zien zijn op tv. De meest intieme dingen, die alleen gebeuren in het huwelijk, zullen te zien zijn op het scherm. Het gaat allemaal gebeuren en je zult het zien. Alles wat wij eerder gehad hebben, de goede dingen, zullen afgebroken worden en de meest ongepaste dingen zullen wij zien voor onze ogen.

4. Mensen van arme landen zullen naar Europa stromen. Zij zullen ook naar Scandinavië, naar Noorwegen, komen. Er zullen er zoveel komen dat mensen het hier vervelend beginnen te vinden en hen hard zullen behandelen. Ze zullen net zo behandeld worden als de Joden voor de oorlog. Dan is de maat van de zonde vol.

Toen, zegt Emanuel Minos, stroomden de tranen over de wangen van de oude dame. Ze ging verder: “Ik zal het niet meemaken, maar jij zult het zien. Dan, ineens, komt Jezus weer en de Derde Wereldoorlog breekt los. Het wordt een korte oorlog. Alles wat ik eerder gezien heb is alleen een spelletje in vergelijking met deze oorlog, die wordt beëindigd met een atoombom. De lucht wordt zo verontreinigd dat men niet kan ademhalen. Het gaat over meerdere continenten, over Amerika, Japan, Australië, alle rijke landen. Het water wordt vervuild. Wij kunnen in de aarde niets meer kweken. Het resultaat is dat er alleen een rest overblijft. De rest van de rijke landen zal proberen naar de arme landen te vluchten, maar daar zullen de mensen net zo hard tegenover hen zijn, als wij waren tegenover de mensen die naar ons toe kwamen.

Ze eindigde haar verhaal met: Ik ben blij dat ik het niet zal meemaken. Maar als die tijd komt, moet je moed verzamelen en het vertellen. Ik heb het van God gekregen. Niets hiervan spreekt tegen wat de Bijbel vertelt. Maar diegene die hun zonden vergeven gekregen hebben en Jezus als Verlosser en Heer hebben, zijn veilig.

Bron : Geloof jij in de Bijbel ?

Advertenties

5 reacties op “Noors Visioen

 1. Nouja, die laatste zin, daar kon ik het wel mee eens zijn.
  Dat DE HEERE ons bijstaat. Maar Hoe? Voor de bekering van Willem de Zwijger, waren 8 martelaren nodig!

  De lauwheid van de kerken zie ik als onzin. Ze zijn nog net zo corrupt, als toen dedezen Hertog Alva naar Nederland stuurden. Die vergelijking met Billy Graham is meen ik wel de grootste belediging die men iemand aan kan doen, zo corrupt is de auteur van dat artikel.
  http://cnview.com/on_line_resources/billy_graham_catholic_connection.htm
  Die papist heeft de diplomatieke contacten tussen Washington en het Vatikaan hersteld, zo lees ik in dat artikel. Dr. Ian Paisley heeft the Christen wereld al in 1965 gewaarshuwt tegen Billy Graham!
  http://www.sermonaudio.com/playpopup.asp?SID=6851

  Like

 2. Pingback: David Wilkerson Visioen + Boekbespreking « Bent u al de Pineut ?

 3. Pingback: David Wilkerson video’s uit 2009 ! « Bent u al de Pineut ?

 4. Pingback: Crisis 2013 « Bent u al de Pineut ?

 5. Pingback: Noors Visioen LETTERLIJK in vervulling | Bent u al de Pineut ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s