Ook in Rotterdam roep om onderzoek hiv-healings !

ROTTERDAM – De PvdA-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad wil dat de gemeente onderzoek gaat doen naar hiv-healings in Rotterdam.
De collegepartij vreest dat ook in Rotterdam kerkgenootschappen gebedsdiensten houden waar hiv-patiënten wordt verteld dat zij kunnen genezen door te bidden. Raadslid Peggy Wijntuin heeft het college woensdag verzocht een onderzoek hiernaar in te stellen.

Amsterdam
Eerder vroeg de gemeente Amsterdam de Inspectie voor de Gezondheidszorg al om een soortgelijk onderzoek naar de healings, die worden gehouden door pinkstergemeenten.
Ook in de Tweede Kamer heeft de PvdA vragen over dit onderwerp gesteld aan minister Ab Klink (Volksgezondheid).

Risico
Het risico bestaat dat hiv-patiënten na een gebedsdienst echt geloven van hun ziekte af te zijn en daarom geen reguliere medicijnen meer slikken. Ook kunnen zij het hiv-virus verder verspreiden als zij na hun ‘genezing’ weer onveilige seks hebben.

‘Homohealings’
Daarnaast organiseren diezelfde kerkgemeenten ‘homohealings’, waar gelovigen door handoplegging van hun homoseksuele geaardheid kunnen worden ‘afgeholpen’.

Dit soort diensten is vooral populair onder Antilliaanse, Afrikaanse en Surinaamse mannen, van wie homoseksualiteit doorgaans niet door vrienden en familie wordt geaccepteerd.

De healings vinden onder meer plaats in de ‘Ambassade van God’ van voormalig ChristenUnie-politica Yvette Lont. Zij beschouwt homoseksualiteit als het resultaat van de zondeval en beroept zich op haar vrijheid van geloof.

Bron : Nu.nl | Referenties : Het Getuigenis van Pineut !! | Artikel Netwerk op Uitzending Gemist ! | Bekijk hier de hele uitzending van Netwerk | PvdA wil inspectie onderzoek naar HIV Healings | Amsterdam wil onderzoek naar HIV Healings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s