Microsoft ontsmet 640.000 Nederlandse computers.

De laatste zes maanden van 2008 heeft Microsoft maar liefst 640.000 met malware geïnfecteerde Windows computers in Nederland ontsmet.

windowshieldWe staan daarmee op de 13e plek in de Top 25 van landen waar de meeste machines via de Malicious Software Removal Tool (MSRT) werden geschoond. Amerika is met ruim 13 miljoen PC’s koploper, gevolgd door China (3,5 miljoen) en Groot-Brittannië (2,2 miljoen). Volgens Microsoft was 5,9% van alle Nederlandse Windows computers waar de MSRT op draaide met malware besmet. Het wereldwijde gemiddelde is 8,6%. Opmerkelijk is dat het aantal infecties in Servië en Montenegro 77% bedraagt. In Rusland, Brazilië en Turkije werd op één op de vijf machines malware aangetroffen.

Vista versus Windows XP
In het zesde Microsoft Security Intelligence Report wordt regelmatig de vergelijking tussen Windows XP en Vista gemaakt. Zo blijkt dat bijna 80% van alle infecties op Windows XP machines plaatsvindt. Het aantal besmette Vista computers bedraagt zo’n 12%. De overige 8% zijn systemen met Server 2003 en Server 2008. Is een systeem eenmaal geïnfecteerd, dan is het aanvallers voornamelijk te doen om inloggegevens van online spellen te stelen en nep-virusscanners te installeren. De softwaregigant geeft twee redenen waarom mensen de nep-software aanschaffen. De eerste is dat men schrikt van de waarschuwingen en tot aankoop overgaat. Als tweede reden blijkt dat sommige gebruikers de waarschuwingen vervelend vinden en door het aanschaffen van de software hopen er vanaf te komen.

40 miljoen infecties
Dat malware nog een zeer groot probleem is, ongeacht het besturingssysteem, laat de Top 25 van malware families zien. In totaal werden die op zo’n 40 miljoen unieke computers aangetroffen. De Trojaanse paarden en Trojan droppers Renos (4,3 miljoen), Zlob (3,7 miljoen) en Vundo (3,6 miljoen) waren de meest actieve malware van het afgelopen half jaar.

Bron : Security.nl | Gerelateerd : Malware vernietigt Windows na plunderen rekening !

Eén reactie op “Microsoft ontsmet 640.000 Nederlandse computers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s