Onthoofding en kruisiging voor Saudiër

RIYADH – De regering in Saudi-Arabië heeft vrijdag een veroordeelde moordenaar op een plein in Riyadh laten onthoofden. Na de doodstraf werd het onthoofde lichaam nog eens gekruisigd. Dat meldden de overheid en mensenrechtenorganisaties.

Saudi_FlagDe man was onder meer veroordeeld voor de moord op een vader en zijn zoon eerder dit jaar, meldde het Saudische staatspersbureau SPA. Rechtszaken in Saudi-Arabië vinden meestal achter gesloten deuren plaats. Verdachten zijn vaak niet op de hoogte van ontwikkelingen in hun zaak. Veroordeelden horen pas over de executie op de dag zelf.

Praktisch alle terdoodveroordeelden worden onthoofd, maar dat het lichaam daarna wordt vastgebonden of vastgenageld aan een kruis is zeldzaam. In het Arabische koninkrijk is de streng-islamitische wetgeving (sharia) van kracht.

Bron : Telegraaf

Naschrift Pineut : Kruisiging na onthoofding heeft als betekenis om de schande van de veroordeelde extra te benadrukken. De kruisiging van Jezus Christus had als bedoeling de grote schande van Jezus te benadrukken. Alle mensen die ooit door kruisiging vermoord werden waren de grootste schande voor de wereld. Als vervulling van G’ds Woord in het Oude Testament betekende dit voor Jezus Christus dat alles wat aan het hout sterft door G’d vervloekt is. (Deut. 21:22-23) Aangezien Jezus Christus G’d is, heeft de wereld G’d willen vervloeken. Dat dit door de opstanding van Jezus mislukt is, is genoegzaam bekend. Daarna kwam de Genade door de uitstorting van de Heilige Geest op alle gelovigen die wel in Jezus Christus geloven. Gezegend Pinksteren !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s