Vraatzucht is des Heren een gruwel

Vraatzucht nekt Nederland

Fatty

Neerlands vraatzucht bedreigt de volksgezondheid, maar ook het bedrijfsleven en de economie hebben eronder te lijden. Kosten: minstens 3,7 miljard per jaar, blijkt uit onderzoek van dagblad De Pers.

Nederland is dik en wordt steeds dikker. Nu al heeft de helft van de bevolking last van overgewicht. Eén op de tien Nederlanders heeft extreem overgewicht, obesitas. Als deze trend zich voortzet, neemt het aantal volwassenen met ernstig overgewicht de komende twintig jaar met de helft toe.

Het aantal kinderen met (ernstig) overgewicht stijgt nóg harder, met name in de jongste leeftijdsgroepen. Uit de Nederlandse Voedselconsumptiepeiling blijkt dat inmiddels één op de zeven kinderen van twee tot zes jaar te zwaar is. In totaal telt Nederland 450.000 kinderen met overgewicht, ruim zestigduizend met obesitas en enkele duizenden hebben zelfs een BMI van boven de veertig (zie kader pagina 8). Al deze overtollige kilo’s blijven niet zonder gevolgen. De tien schadelijkste gevolgen van Neerlands vraatzucht.

Lees het uitgebreide artikel met bizarre foto’s op Dagblad De Pers

Referentie : Bijbelstudies inzake “Vraatzucht”

Advertenties

Eén reactie op “Vraatzucht is des Heren een gruwel

  1. Je hoeft er niet al te diep over na te denken dat dit soort uitwassen idd. een gruwel zijn. Ook voor de Schepper. Helaas zie je dit soort ‘figuren’ erg veel in de V.S., vrijwel op elke straat of in elke samenkomst zelfs, maar ook in elke subway of waar mar ook. Helaas lange tijd gedacht dat dit fenomeen zich tot de V.S. zou beperken, maar ook in ( Calvinistisch) Nederland begint het een vrij bekend straatbeeld te worden. Erger, je kijkt er al niet meer van op.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s