Nederlandse minister Verhagen noemt Oost Jeruzalem ‘bezet’ gebied.

De Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Maxime Verhagen noemt Oost Jeruzalem in het acht uur journaal op 23 juni, ‘bezet’ gebied. Ook pleitte hij voor een directe opschorting van de bouw van ‘nederzettingen’.Even leek het erop dat deze minister een andere koers zou varen ten aanzien van Israël dan een aantal van zijn voorgangers. Maar inmiddels heeft ook Verhagen gemeend Israëls 3000 jaar oude recht op Jeruzalem te moeten bestrijden.

Verhagen was ook in Syrië om met de Syrische dictator Bashar al Assad te praten over hervatting van de vredesbesprekingen met Israël. Volgens Verhagen is Assad bereid “zonder voorwaarden vooraf” de vredesonderhandelingen met Israël te hervatten. Maar Verhagen wordt gewoon in de maling genomen zoals dat ook een heel leger anderen al is overkomen. De gesprekken zouden volgens Syrië onder leiding van de ‘neutrale’ voorzitter Turkije moeten plaatsvinden. Maar Turkije is al lang niet meer neutraal. Er ontwikkeld zich een felle anti-Israëlische stemming in dit land. Sinds Recep Tayyip Erdogan aan de macht is, wordt Israël met regelmaat beschuldigd van “staatsterrorisme ” wanneer het optreed tegen de verschillende Palestijnse terreurbendes. Turkije kiest steeds meer voor een goede verstandhouding met diverse Arabische dictaturen en Iran.

Zo mag de Iraanse demagoog Mahmoed Ahmadinejad zich in een toenemende belangstelling van de Turken verheugen en groeien de economische banden tussen Turkije en het bewind in Syrië.Het Iraanse nieuwsagentschap “Mehr” meldde dat de huidige houding van Turkije t.a.v. Israël, de islamitische landen in de wereld met grote tevredenheid stemt. De Israëlische minister van BZ Avigdor Lieberman toonde volkomen terecht bar weinig enthousiasme voor de pleidooien van de Nederlander. Lieberman noemde het stoppen van de bouw van nederzettingen onacceptabel. “De problemen met de ‘Palestijnen’ bestonden al vóór de nederzettingen, aldus Lieberman.

De roep om actie tegen Israël uitte zich al in 1959 direct na de oprichting van de Palestijnse terreurbeweging “al-Fatah” (de overwinning) in Gaza. Toen werd Gaza nog bezet door Egypte en Samaria, Judea en het oostelijk deel van Jeruzalem, door Jordanië. Toen waren er nog geen Israëlische nederzettingen.

Toen tijdens de eerste Arabische topconferentie in Alexandrië in 1964 werd besloten tot de oprichting van de Palestijnse terreurorganisatie PLO, vielen Samaria en Judea en het oostelijk deel van Jeruzalem nog steeds onder Jordaanse bezetting. Ook toen bestonden er nog geen Joodse nederzettingen in deze gebieden, noch was er sprake van enige Joodse ‘bezetting’. De Palestijnen streven niet naar het einde van het conflict, maar naar de verandering van Israël in een Palestijnse staat. De strategie is Israël in fasen te liquideren. De terreur en de tijd zullen hun werk doen. Dat is hun fasentheorie.Het meest verbijsterende aan de hele zaak is dat ze zo ongeveer de hele internationale gemeenschap achter zich weten.

Zo mag het PA/PLO regiem zich ook al jaren verheugen op een hele schare Nederlandse fans waaronder Dries van Agt, de rellerige Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt en vele andere anti-Israël lobbyisten. Daarnaast mocht terreurmiljardair Jasser Arafat – die bijna veertig jaar zijn moordende bendes leidde inplaats van een staat op te bouwen- zich eveneens verheugen in de steun van diverse Nederlandse bewindslieden. In het najaar van 2001 werd de ‘peetvader van de terreur’ met een leger van 22 lijfwachten en zijn “kaffya” geplooid in de vorm van de kaart van Israël op zijn hoofd door Wim Kok in Nederland ontvangen. Schuldig aan honderden doden van de door hemzelf uitgeroepen tweede Intifada vormden voor Kok geen beletsel hem hartelijk te ontvangen. (C)DA’r Balkenende liet zijn sympathie voor de terreurbaas blijken door een krans op zijn graf te laten leggen waarmee hij de pro-Israël aanhang hevig choqueerde. Ook Balkenende speelt het spel mee om Israël’s thuisland te verkwanselen aan Arabieren die zich ‘Palestijnen’ noemen. Hij trekt zich niets aan van Gods bedoelingen met het volk van Israël noch van historische feiten, noch van het grote aantal oudtestamentische profetieën waarin Gods verbond met Israël een eeuwig verbond wordt genoemd. Het steunen van een PA/PLO staat is het resultaat van een ontstellende dwaling en betekent het ontkennen van Israël’s goddelijke bestemming.

Ook de diverse Nederlandse ministers van BZ hebben in belangrijke mate bijgedragen in het verspreiden van de mythe dat Israël gebieden van de Palestijnen bezet zou houden. Zo is Hans van de Broek minister van BZ van 1982-1993, ook vandaag nog één van de toonaangevende anti-Israël lobbyisten van ons land. Hij verklaarde al eens in HP/De Tijd van 21-09-2001, dat Israël als hoofdschuldige in het conflict met de ‘Palestijnen’ moet worden gezien. Het radicaliseren van de Islam heeft alles te maken met Israël en de Palestijnen, aldus van der Broek. Ook noemde hij de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon “de Nero van Israël” en vergeleek hem- weliswaar impliciet- met Hitler. Op alle mogelijke manieren spuugt deze figuur zijn gal over het optreden van de Staat Israël tegen de ‘arme onderdrukte Palestijnen’ en tegen het bezet houden van Israël van het, wat hij noemt ‘rechtmatige land van de Palestijnen’.

Lees meer op : www.franklinterhorst.nl | Lezenswaardig : Terreurstaat Iran !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s