H1N1 vs HIV vs Tuberculose

Je hebt domme mensen en je hebt hele domme mensen

//quote//

“Griepvirus en hiv vormen gevaarlijk duo”

Reformatorisch Dagblad, 5 mei 2009

Het Mexicaanse griepvirus kan zich in combinatie met aids ontwikkelen tot een dodelijke ziekteverwekker.

Daarvoor waarschuwt dr. Margaret Chan, algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), in een interview met The Financial Times van maandag. Een eventuele combinatie van de twee virussen kan leiden tot dezelfde gevaarlijke mix als bij tuberculose. Veel patiënten met hiv overlijden in ontwikkelingslanden aan tuberculose omdat hun weerstand laag is.”

//end quote//

Het varkensvirus wordt geacht een griepvirus te zijn, en HIV een retrovirus. Zelfs met een ruime en vruchtbare fantasie is het niet voor te stellen dat deze twee totaal verschillende virustypen strengetjes RNA uitwisselen. HIV wordt trouwens verondersteld specifiek T4 immuuncellen te infecteren. Doet dat varkensvirus dat nu plotseling ook ?

Griepvirussen bevatten RNA, en gedragen zich niet zoals een retrovirus. Het genetisch patroon kan bepaald worden door er in het lab een bijbehorend DNA van aan te maken m.b.v. het enzym “Reverse Transcriptase”. Dat DNA kun je dan sequencen. RNA breekt onder je handen, dus het enzym produceert alleen maar stukjes DNA, die dan als in een legpuzzel aan elkaar gebreid moeten worden. Als je vooraf weet wat je moet vinden, dan is het resultaat wel in elkaar te sleutelen. Dat is de wetenschap anno 2009: Je begint met de conclusie, en dan zoek je er de data bij die je nodig hebt. Dit is nu typisch zo’n geval van geleende kennis die niets met elkaar te maken heeft. Het griep virus heeft een veel ingewikkelder genoom. Het bevat 6 of 7 aparte draadjes RNA. En stukjes daarvan, of zelfs hele draadjes, kunnen uitgewisseld worden tussen verschillende virusdeeltjes. Deze mutaties worden respectievelijk recombinatie en reassortment genoemd. Vergeleken met virussen zoals Influenza, Herpes, Mazelen, of het verkoudheidsvirus, hebben de retrovirussen maar een armzalig genoom, dat maar net voldoende is voor hun eigen reproductie.

Tuberculose vs HIV

Een virus is geen micro-organisme ! Wordt er nu ook nog even een bacteriele ziekte bijgesleept ? Pathogene samenwerking tussen een virus en een echt micro-organisme, wat een waanzin. Men overleed al in de 3e wereld aan ondervoeding en ziektes lang voordat HIV zijn intrede deed, laat staan H1N1.

Vr. Gr. Pineut

Advertenties

Eén reactie op “H1N1 vs HIV vs Tuberculose

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s