Bizar parkeerplan Amsterdam

Het wordt steeds gekker in onze hoofdstad. Vorige maand werd al bekend dat Amsterdam met 131 miljoen euro dit jaar bijna een kwart van de totale parkeeropbrengsten in Nederland zal innen.

bentley1-150x150Het is blijkbaar nog niet genoeg voor de gemeente, want het bestuur is van plan oude auto’s anderhalf keer meer te laten betalen dan ‘schone’ auto’s. In het plan moet een eigenaar van een benzineauto van voor 1990, of een diesel zonder roetfilter, in het centrum van de hoofdstad 7,50 euro per uur betalen. In de omliggende buurten 6 euro per uur.

Dit plan is niets meer dan het bekende auto-eigenaartje pesten. Alle auto’s die APK-gekeurd zijn, zouden onder dezelfde condities in de stad toegelaten moeten worden. Amsterdam is al weinig toegankelijk door de hoge parkeertarieven en de bouwput van de Noord/Zuidlijn, maar de gemeente lijkt dit probleem eerder te willen versterken dan te willen oplossen.

Het frappante aan het hele plan is dat het stadsbestuur eerder probeerde oude auto’s volledig te weren uit de binnenstad, maar dat plan moest intrekken. Uit onderzoek bleek namelijk dat de zogenaamde milieuzone helemaal niet het gewenste effect zou hebben. Het heeft er alle schijn van dat Amsterdam via nog astronomischere parkeergelden probeert het oude plan er toch nog door te drukken. Gekker moet het echt niet worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s