FBI database bevat gegevens 1,5 miljard mensen

DOI_FBI_SA

De FBI beheert een database met de gegevens van 1,5 miljard mensen, zowel uit Amerika als daarbuiten, zo blijkt uit geclassificeerde documenten.

De database wordt bewaard in het National Security Branch Analysis Center (NSAC) van de FBI in de buurt van Washington. De informatie is afkomstig uit hotelboekingen, autoverhuur, winkelverkoop, reisgegevens, financiële formulieren van de Belastingdienst en casino’s, dataleveranciers, terroristenlijsten, overzicht van actieve piloten, vervoerders van gevaarlijke stoffen, afgetapte telefoongesprekken en loggegevens van gesprekken die door gevangenen zijn gemaakt.

Oorspronkelijk voorgesteld als gereedschap om terroristen te vinden, wordt het data-mining systeem nu ingezet voor het opsporen van hackers en bestrijden van normale misdrijven. Daarbij gebruikt de FBI gegevens die uit de databases van private ondernemingen afkomstig zijn. Volgens Wired, dat de informatie via een WOB-verzoek wist te bemachtigen, brengt dit de Amerikaanse overheid een stap dichterbij een “Total Information Awareness” systeem, dat na 11 september al werd voorgesteld. Zo’n systeem kan alle gegevens uit verschillende databases correleren om zo automatisch terroristen en andere dreigingen te identificeren voordat die kunnen toeslaan.

Vals alarm
De FBI wil nu het aantal mensen die aan het systeem werken verviervoudigen. Volgens tegenstanders laten de nu gepubliceerde documenten zien dat de overheid zonder enige controle en in het geheim met het plan doorgaat. Daarnaast zou het systeem “false positives” kunnen veroorzaken, waardoor onschuldige mensen worden opgepakt of gemonitord. Hoe de FBI de databases heeft verkregen is onbekend. In sommige gevallen hebben bedrijven die vrijwillig overgedragen.

www.security.nl/nieuwsbrief/artikel/65/31011

Naschrift Pineut : Wie weet is uw naam één van die 1,5 miljard mensen die op de Rode/Blauwe lijst van de FBI staat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s