Frontale aanval op Pieter Lakeman

Rekeninghouders bij de DSB Bank, die een claim voorbereiden tegen Pieter Lakeman, gaan in de aanval. “Het is nu oog om oog en tand om tand.” Op de website http://www2.lakemanleed.nl worden mensen opgeroepen zich samen in te zetten voor het afdwingen van een schadevergoeding bij de stichting Hypotheekleed van Lakeman.

Lakeman was er met zijn oproep om geld weg te halen bij de DSB Bank mede voor verantwoordelijk dat de bank in de problemen kwam en maandag onder toezicht werd geplaatst. De oprichters houden Lakeman verantwoordelijk voor eventuele schade die ze ondervinden door de problemen bij DSB.

De site gaat nu klachten inzamelen en wil daarmee een gerenommeerd advocatenkantoor in de arm nemen. Initiatiefnemer Henk Prins zei dinsdagavond in het televisieprogramma Netwerk dat zo’n achthonderd aanmeldingen zijn binnengekomen. Hij hoopt duizenden reacties te krijgen. “Het is nu oog om oog en tand om tand.” Lakeman reageert laconiek. “Het is weggooien van advocatengeld, hun kans is nul komma nul”, zegt hij in de actualiteitenrubriek.

De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) gaat zich in een collectief proces hard maken voor vorderingen die niet gedekt worden door het depositogarantiestelsel. SMCO denkt zowel Lakeman als de bestuurders van DSB Bank aan te kunnen pakken en zegt inmiddels tientallen reacties van gedupeerden te hebben gehad. Het gaat onder meer om achtergestelde deposito’s en bedragen boven de honderdduizend euro. In beide gevallen zou het gaan om zo’n vierduizend mensen.

De meeste houders van een spaarrekening bij DSB krijgen hun geld overigens gewoon terug. De bank valt onder het depositogarantiestelsel, waardoor tegoeden tot een ton zeker worden vergoed. Mensen met meer geld moeten afwachten of ze het deel boven de honderdduizend euro nog terugzien.

Bron : De Pers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s