OV-chipkaart drama voor blinden

Een groep blinden en slechtzienden is donderdag bijeengekomen op het Amstelstation in Amsterdam om hun ongenoegen te uiten over de OV-chipkaart. Ze deden dat in het kader van de internationale dag van de witte stok. De groep vindt onder andere de poortjes zeer gebruiksonvriendelijk.

Advertenties

2 reacties op “OV-chipkaart drama voor blinden

 1. Ik vind het echt een vreselijk waardeloos systeem! Leuk als je het allemaal ziet, maar het gezoek naar die palen, niet weten of je in- of uitgecheckt bent, en noem maar op! Je hebt totaal geen overzicht! Ik word gek van alle formuliertjes die je in moet vullen wil je je geld terugvragen en het is gewoon ontoegankelijk! Degene die naast alle andere mensen met een functiebeperking genoodzaakt zijn het OV te gebruiken, krijgen de meeste problemen omdat het voor onze doelgroep gewoon niet te doen is!

  Like

 2. U moet eens proberen online op de OV-chip “saldo op aanvraag” te zetten.
  Dan ben je de pineut! Ben er 2 uur mee bezig geweest om dit te doen. Je krijgt allerlei codes via e-mail en je moet je bestellingen ophalen bij een “paal”.
  Daarna moet je ook die kaart nog eens aktiveren en mag je op ’t fietsje ff naar het station. Super hoor!!!!! En dan mag je naar een 0900 nummer bellen als je er niet uitkomt a 10 ct. Maar wat triest als je geen vaste telefoon hebt, maar een mobieltje, dan kost zoiets 1,30 ct per min. En dan ben je echt de pineut!

  Maar goed, als ’t eindelijk werkt, als, ja, dan vind ik ’t wel makkelijk. Alleen nooit vergeten in of uit te checken want dan bent u, u raadt het al: depineut!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s