Rechter beargumenteert vonnis met voorschrift uit de sharia.

 Het schokkendste van de uitspraak over het dragen van een kruisje door een Amsterdamse trambestuurder is de argumentatie. Een Nederlandse rechter beroept zich op de sharia bij het toelichten van zijn vonnis. 

Door Carel Brendel

De Amsterdamse rechtbank heeft gesproken in de veelbesproken zaak van trambestuurder Mickal Aziz. Het vervoersbedrijf GVB verbiedt hem om een ketting met een christelijk kruis te dragen boven zijn werkkleding. Het belangrijkste argument is de invoering van nieuwe kledingvoorschriften die de veiligheid van het personeel moeten bevorderen.

De werknemer van Egyptische afkomst spande een kort geding aan tegen zijn werkgever. Hij vindt het onterecht dat zijn religieuze uiting is verboden, terwijl moslima’s nog wel een – door het bedrijf verstrekte – hoofddoek mogen dragen.

Aziz heeft vandaag (14 december) echter zijn rechtszaak verloren. Volgens de rechterlijk uitspraak worden religies niet ongelijk behandeld.

Kantonrechter Eric Marres motiveerde (tegenover de lokale tv-zender AT5) het vonnis als volgt: “Twee aspecten spelen een rol. In de eerste plaats het uitstralen van professionaliteit, maar vooral ook de veiligheid van de mens speelt een rol. Het is nu eenmaal heel goed mogelijk voor deze medewerker van het GVB om geconfronteerd te worden met agressiviteit van reizigers en zo’n ketting maakt je dan kwetsbaar.”

Aziz moet zijn kruis onder zijn kleding dragen, en niet aan een ketting die door lastige reizigers kan worden vastgegrepen. Tot zo ver valt het vonnis goed te volgen. Gevraagd waarom hoofddoeken wel mogen, komt Marres in het vraaggesprek met AT5 echter met een merkwaardige redenering. “Voor moslima’s bestaat een religieus voorschrift om het haar te bedekken. Volgens mij is er niet een religieus voorschrift voor christenen om een kruisteken op je kleding te dragen.“

Om een vonnis toe te lichten beroept een Nederlandse rechter zich dus op religieuze voorschriften die rechtstreeks zijn ontleend aan de sharia. Dat is de schokkende realiteit van Nederland anno 2009. Hopelijk komt er een massaal protest tegen deze islamiserende rechter om te voorkomen dat de sharia nog vaker zal worden gebruikt als argument in de Nederlandse rechtspleging.

Bron : Carel Brendel – Het verraad van Links

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s