Flinke stijging zelfmoorden op spoor Castricum

castricum –
Vorig jaar hebben acht mensen zichzelf van het leven beroofd door zich voor een trein te gooien op het spoortraject Alkmaar-Castricum. Dat is een record. Minister Camiel Eurlings wil er wat aan doen.

In antwoord op vragen van CDA-kamerlid Jan Mastwijk meldt Eurlings dat in 2006 5 mensen zelfmoord pleegden op deze lijn, in 2007 één, in 2008 5 en in 2009 8.

Eurlings laat weten dat Prorail de afgelopen jaren al tal van maatregelen heeft genomen. Toch stelt Eurlings vast dat het spoor niet waterdicht valt te krijgen voor mensen die op het spoor suïcide willen plegen. Eurlings meent net als Mastwijk dat het aantal zelfmoorden op het spoor teruggedrongen moet worden. Daarover gaat hij in overleg met Prorail. Nog voor de zomer stuurt hij een nota over railveiligheid naar de Tweede Kamer waarin preventieve maatregelen staan.

Bron : NHD
Referentie : Per jaar springen 200 mensen in Nederland voor de trein

Advertenties
door pineut Geplaatst in Bizar

Eén reactie op “Flinke stijging zelfmoorden op spoor Castricum

 1. Er moet geen geld naar de spoorwegen om zelfdoding te voorkomen NEEEEEEEE!!!! Dat is ’t paard achter de kar spannen!

  (Ook wordt er gezegd dat er de laatste jaren minder zelfmoord-doden zijn, dat betwijfel ik ten zeerste!!!!).

  Er moet geld naar de zorg om mensen die psychisch ziek zijn beter op te vangen, bv. meer psychiaters, verpleegkundigen e.d. ipv deze weg te bezuinigen!!!!

  Ik heb ’t meegemaakt: in psychiatrische klinieken loopt 1 psychiater op 48 mensen, 1 verpleegkundige op 24 mensen in de avond (Bij nood moet de verpleegkundige collega’s of politie oppiepen!).

  Stop mensen die suïcidaal zijn maar in separeer cellen, als je geen verpleegkundigen hebt die deze mensen kunnen opvangen-begeleiden. Terwijl men weet dat de meeste patienten juist nog zieker uit de sepereercel komen en dat de patient daar geheel niks van leert!

  Ik weet ook dat je sommige mensen niet kan weerhouden van suïcide, maar als er meer aandacht voor deze groep mensen zou zijn, zouden meer van dit soort zaken voorkomen kunnen worden.

  Geld geven aan ’t spoor hmmmmmpfff Het wordt steeds gekker!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s