Gratis geld halen in Nederland

Pinautomaat_Nederland

‘Bani gratis din Tarile de Jos’ oftewel ‘gratis geld uit Nederland’. De kreet gonst rond in Roemenië en lokt wekelijks nieuwe skimmers naar Nederland. Roemenië is hofleverancier van skimmers. Veel Nederlanders zijn al eens geskimd en dat wordt de komende tijd alleen maar erger.

In 2009 bedroeg de schade door skimming voor Nederlandse banken 36 miljoen euro. Dat is 16 procent meer dan het jaar ervoor, maakte de NVB vanochtend bekend. Vorig jaar zijn 32.000 Nederlandse bankpassen geskimd. Het gemiddelde bedroeg 1100 euro. Ondertussen hebben de criminelen zo’n voorsprong dat skimmen niet meer uit te bannen is. Al zullen politie en de NVB vandaag een hoopvoller beeld presenteren.

Bange consument

‘Het is allemaal marketing. Banken kunnen zich niet veroorloven dat de consument bang wordt. Dat is slecht voor het vertrouwen in het betalingssysteem’, zegt Arjen de Landgraaf van het internationale beveiligingsbedrijf E-Secure IT. Vorig jaar luidde hij met andere deskundigen via het European Network and Information Security Agency de noodklok over skimming in Europa, dat in 2008 voor zeker 485 miljoen euro aan schade zorgde.

Roemenen

Bij skimmen wordt een bankpas inclusief pincode bij een betaal- of pinautomaat gekopieerd om met de nagemaakte kopie geld op te nemen. Hoofdschuldigen zijn Oost-Europese criminelen. ‘Bani gratis din Tarile de Jos’ oftewel ‘gratis geld uit Nederland’. De kreet gonst rond in Roemenië en lokt wekelijks nieuwe skimmers naar Nederland.

Hofleverancier

Roemenië is namelijk hofleverancier van skimmers: criminelen die in 2008 in ons land minstens 31 miljoen euro buitmaakten met het kopieren van betaalpassen. De Roemeense stad Bacau wordt niet voor niets ‘skimcity’ genoemd. En het wordt nog erger, voorspelt recherchebureau Ultrascan.

Skimplaag

In 2007 trok het als eerste aan de bel over de op handen zijnde Roemeense skimplaag en telde toen zo’n 1.800 in Nederland actieve Roemeense criminelen (vooral op het gebied van skimmen en prostitutie). Eind 2009 komt Ultrascan op 3.500: een kleine verdubbeling. ‘De afschrikfunctie die zou moeten uitgaan van de bestrijding door justitie en banken, werkt dus nog niet bepaald’, constateert directeur Frank Engelsman.

Net als De Landgraaf denkt hij dat de schade van skimmen in werkelijkheid vele malen groter is dan banken toegeven. De Landgraaf: ‘Banken stellen het bedrag zo laag mogelijk voor omdat de consument vertrouwen moet houden in het betalingssysteem. Het is ongetwijfeld meer, maar dat weten we niet omdat banken geen openbaarmakingsplicht hebben. Kijk bijvoorbeeld naar het phishing van banken, waarbij digitaal wordt ingebroken en geld wordt weggesluisd. Dat houden ze vaak stil omdat banken betrouwbaar moeten overkomen.”

Bron : De Pers

Video : Skimmen in Beeld

7 reacties op “Gratis geld halen in Nederland

 1. En dan te bedenken dat er een tijdje geleden in Dagblad de Stem stond dat de Roemenen les kunnen krijgen in skimmen!!!
  Dit gebeurt allemaal in hetzelfde land dat jarenlang onderdrukt is geweest door een tiran,mijn vermoeden is dat het nog niet veel beter is momenteel, maar ook het land dat ontzettend gesponsord is door o.a. Nederland, dit land waar een vriendin een weeshuis oprichtte voor kinderen daar en met haar hebben veel anderen hetzelfde gedaan, zelf was ik mee op hulptransporten naar Roemenie en dezelfde mensen komen ons nu beroven!
  Shame, shame, shame ……..

  Like

 2. Het “skimprobleem” is koren op de molen voor de elite. Ik zal u vertellen waarom ik dat denk.
  De burger wordt overspoeld met verhalen over bendes die skimmen, en heus dat gebeurt ook. Mijn pas werd een jaar geleden ook geskimmed.
  Een mooie reden om de onderhuidse chip er versneld doorheen te drukken, immers die is zoooo veilig….
  Ergo: Er is een probleem, en de elite heeft de oplossing al lang klaar.

  Like

 3. Inderdaad verderkijker, dat geloof ik ook. Alles gaat nu in zo’n razend tempo, ook de aardbevingen en rampen volgen zich steeds sneller op, hoorde vorige week in onze kerk van Gerard de Groot dat elke keer als wij bidden voor “de vrede van Israel”, wij gelijk vragen om de wederkomst van de Heer. Dus wij kunnen dat versnellen! Aan de ene kant zie ik er naar uit………. en aan de andere kant heb ik er een heel dubbel gevoel over. Ik weet dat de Heer ons kracht gaat geven om alles te doorstaan wat moet gebeuren, maar zie er ook tegen op. Hoe denk jij daarover?

  Like

 4. Pingback: Gemeente Hoorn gebruikt als 1e scanners tegen Identiteits Fraude | Bent u al de Pineut ?

 5. Pingback: Profetie over Europa ! | Bent u al de Pineut ?

 6. Pingback: Pinautomaat Nederland | Bent u al de Pineut ?

 7. Pingback: Profetie over Europa ! | Bent u al de Pineut ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s