Stekende tbs’er : Mag ik het mes meteen uitpakken ?

De begeleiding van de tbs’er op verlof die ongestoord een mes in de HEMA kon kopen en vervolgens een vrouw neerstak, was ten tijde van het incident in geen velden of wegen te bekennen.

Dat blijkt uit een ooggetuigenverslag van Monique Kager, dochter van het slachtoffer, in De Telegraaf

Begeleiding?

Bij het steekincident in de HEMA van Uden raakte haar moeder gewond. Een 49-jarige tbs’er op verlof stak haar zomaar neer, met een mes dat hij net in de winkel had gekocht. De dochter was er bij toen het gebeurde. ‘Mijn moeder wilde een cadeautje kopen voor mijn zus. Ze kon niets vinden en we liepen samen naar buiten. Daar kwam die man mijn moeder tegemoet en stak twee keer. Ze ging nog opzij om hem door te laten voordat hij uithaalde. Waar was die begeleiding toen? Buiten? In de winkel?’

Uitgepakt

Kager is vooral verbaasd dat de tbs’er, bij het kopen van het mes, bij de kassa vroeg of het scherp was of het meteen uitgepakt mocht worden. ‘Daarna stak hij mijn moeder neer. Hoe kan dat?’ Het slachtoffer zelf maakt het naar omstandigheden goed. Ze zal waarschijnlijk geen blijvende lichamelijke gevolgen aan het steekincident overhouden. ’Mijn moeder besefte nog niet helemaal wat er gebeurd is, ze is heel nuchter. Nu met alle commotie en media-aandacht wel. Lichamelijk komt het goed, maar geestelijk komt de terugslag nog wel,’ aldus de dochter.

Door Robin van der Kloor | Bron : Elsevier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s