Poolse Bank heeft eerste Biometrische Pin Automaat

WARSCHAU – Polen – De BPS coöperatieve bank SA beweerde dinsdag tot de eerste in Europa te behoren die een biometrische geldautomaat in gebruik heeft genomen zodat haar klanten door middel van hun vingertoppen in plaats van met een bankkaart geld kunnen opnemen.

“Onze bank is de eerste in Europa die haar klanten voorziet van een nieuw middel die veilige transacties mogelijk maakt door middel van een geheime code waarmee men hun bank-kaart kunnen aanvullen,”  BPS Bank SA vice-voorzitter van Krzysztof Jagielski vertelde verslaggevers dit dinsdag.

“Dankzij een systeem dat de bloedvaten in vingers scant, kunnen ze geld opnemen bij een bank machine,”  zei hij van de nieuwe BPS pinautomaat die is geïnstalleerd in de hoofdstad Warschau.

Gebaseerd op “Finger Vein” technologie, ontwikkeld door de Japanse technologie reus Hitachi, de bank machine die het unieke netwerk van aderen in de vingertoppen scant werd ontwikkeld door Wincor Nixdorf, een toonaangevende IT-leverancier voor retailers en retail banking scans.

BPS zei drie tot vier van de nieuwe biometrische machines in Warschau tegen het einde van het jaar te willen installeren, en ongeveer 200 meer in de 365 banken in haar netwerk in geheel Polen.

De nieuwe biometrische machines zullen dienen voor de veilige uitbetalingen van de pensioenen aan het eind van de maand en om te beschermen tegen fraude, zoals ‘skimmen’, of de diefstal van credit card informatie,” zei Jagielski.

Enkele tientallen klanten hebben het systeem al getest, maar zoals met alle technologische veranderingen, gaat het nog wel wat tijd duren voordat mensen zich hebben aangepast,” voegde hij eraan toe.

Hoewel nieuw voor Europa, zijn de geldautomaten met deze technologie al op grote schaal in gebruik in Japan.

Bronnen : | Google News | Vertaling : Pineut

Advertenties

2 reacties op “Poolse Bank heeft eerste Biometrische Pin Automaat

 1. Ja beste Pineut, je had vorige keer een artikel over skimcity. Het skimmem gaat gewoon door. Eigenlijk: met laat ’t doorgaan! Men laat ’t fout gaan, zodat de mensen vanzelf gaan roepen om betere beveiliging. Dus op naar de biometrie en straks op naar die chip.

  Over die chip:
  Weet u dat ’t vanaf 2011 verplicht is om de hond te voorzien v/e chip? Gewoon een doordeweekse aankondiging, (en wat wordt er weinig ruchtbaarheid ann gegeven he?) en ach ’t duurt nog 8 maanden, niet iets om ons druk over te maken toch, we zien ’t wel en men gaat gewoon door, totdat ’t zover is en dan is ’t te laat.
  Dit is de manier v/d overheid: eerst ver vooruit aankondigen, stil houden en daarna is het een wet!
  Als de chip bij de hond geen problemen geeft en allemaal voordelen (zo wordt ’t aan de man gebracht), welnu, waarom neemt u dan ook geen chip? Eerst nog vrijwillig misschien, maar daarna, dan wordt de chip verplicht!

  Like

 2. Ahjakkes, dat gaat niet de goede kant op met die vingertoppen (nouja, dat wisten we al natuurlijk dat het niet de goede kant op gaat).

  Mijn katten zijn ook gechipt, en dat is wel handig mocht er iets met ze gebeurd zijn. Ik snap alleen die verplichting niet. Want wordt daar ook nog een reden bij gegeven dan? Het lijkt me dat een eigenaar dat zelf moet weten en beslissen. Maarja zal wel zijn om mensen gewend te raken aan dat chippen. En idd, dat skimmen is ‘welkom’ zodat men zich straks vrijwillig laat chippen. Bah.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s