De laatste mogelijke kredietluchtbel nadert zijn hoogtepunt

De FED heeft het afgelopen jaar (2009) 51 miljard (lees $51.000.000.000) dollars uit het niets het financiële systeem ingepompt en heeft hiermee de “bijna exploderende” kredietluchtbellen nog even verder opgeblazen.

De eerste krediet luchtbel kwam tot stand in de private sector. Op dit moment is de volgende krediet luchtbel al in de maak: de enorme stapel van geleend geld van de overheid. Marc Faber legt uit dat wanneer je hetgeen analyseert dat de crisis veroorzaakt heeft, je er achter komt dat de oorzaak zit in het excessief creëren van krediet.

Op dit moment geeft deze nieuwe krediet luchtbel nog geen grote problemen, behalve dat dit al zorgt voor de nodige inflatie waarvan het echte cijfer gemanipuleerd is. Echter, wanneer de centrale bank, de FED, de rente gaat verhogen, zullen er ultieme problemen ontstaan wanneer deze kortlopende leningen van de staat moeten worden geherfinancierd. De rente die nu betaald moet worden is slechts een paar tienden van een procent. Wanneer deze rente weer stijgt naar het gebruikelijke rentepercentage, zal de exponentiële groei van de schuldenlast zodanig groeien, dat binnen 5 jaar – 35 procent van de belastinginkomsten gebruikt zal moeten worden voor het betalen van “rente”. We hebben het niet eens over de eigenlijke schuld. De schuld van de Amerikaanse overheid is niet eens meer een issue – hoe deze gaat worden afgelost weet niemand.

Volgens Faber gaat de US Government monitizeren, wat wil zeggen, dat er extreem veel geld gedrukt gaat worden, met hoge inflatie koers tot gevolg.

“We are all doomed!” – Marc Faber

Faber zelf zegt dat we allemaal veroordeeld zijn door deze ontwikkeling. Eerst waren de private sectoren en de banken kapot zijn gegaan (lees: bankroet). De volgende schakel in het systeem is de US Government die bankroet gaat. Ze zullen in zo een geval veel geld bijdrukken, maar dat zal het probleem niet verhelpen. Volgens Faber gaat men in zo een geval oorlog voeren om het volk af te leiden van de problemen die ontstaan in hun eigen natie. Faber maakt kenbaar dat we ons geen zorgen hoeven te maken of de US Government dan al een vijand heeft gevonden. Ze verzinnen er desnoods een.

De FED zal volgens Faber niet stoppen met het uitlenen / creëren van nieuw geld. Doen ze dat wel, dan zal de economie en de samenleving een gruwelijke klap krijgen. Het is een keuze tussen twee kwaden: of de economische klap nu, of een oorlogzuchtige oplossing straks. En iedereen weet waar de US Government dol op is: oorlog voeren.

Bron : RTLZ

Eén reactie op “De laatste mogelijke kredietluchtbel nadert zijn hoogtepunt

 1. Wil dit artikel graag koppelen aan Blackjack. In Blackjack wordt ook gezegd dat de schulden enorm toegenomen zijn i/d USA. Wat doe je om die schulden te saneren en je toekomst veilig te stellen? OORLOG!

  Er worden nucleaire aanvallen gepleegd op Amerikaans,Engelse Mexicaanse en Canadese steden, door de NWO.
  En China, Syrie en Iran krijgen de schuld daarvan en en die landen krijgen USA raketten op hun kop.

  Zo onstaat er de N-Amerikaanse Unie, en we hebben al de EU en er zijn meer unies in opbouw. Op naar de 10 unies? (10 tenen Daniel, bijbel)

  De film Jericho bevat een zelfde soort scenario! Na de ontdekking dat Amerika zelf achter de aanval zat, wordt de zelf benoemde regeringsleider afgezet. Daarna zou er “vrede” komen en de schulden die de mensen hadden worden op een eerlijke manier via banken verrekend. (was dit een aanwijzing naar NESARA?)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s