Zeitgeist – The Movie – De Grote Misleiding !!

Op speciaal verzoek van één van de vele bezoekers, die mij om een persoonlijke mening vroeg over de film “Zeitgeist”, een speciaal kort topic over deze beroemde maar beruchte en omstreden Internet film.

Na meermalen, enige tijd geleden, deze film bekeken te hebben en ook diverse argumenten van voor en tegenstanders te hebben afgewogen, moet ik helaas concluderen dat “Zeitgeist – The Movie” een zeer gevaarlijke misleidende film is.

Mensen die een matige, of geen, of slechts maar een beperkte, kennis hebben van Gods Woord kunnen door het bekijken van deze film op een dwaalspoor worden gebracht. De film probeerd vanuit een New Age invalshoek via diverse zaken uit de geschiedenis, de theologie, de theosofie en diverse andere bronnen een verhaal te vertellen om het heden en de nabije toekomst te verklaren. Hierbij wordt vooral specifiek de kracht en bijzonderheid van het verhaal van Jezus Christus in diskrediet gebracht.

De film zit zeer geraffineerd in elkaar maar met opzet hebben de makers ook delen van de geschiedenis en andere bronnen weggelaten. De kijker krijgt hierdoor het idee dat wat de film probeerd te vertellen als boodschap “echt waar” is. Maar zoals met vele zaken die door mensen gemaakt worden is ook deze film buiten het Woord van God om gemaakt en daardoor gaat deze film ook buiten het Woord van God om. De film verdraaid op een subtiele manier het Evangelie van Christus, waardoor bij de kijker het idee wordt postgevat dat de mens zichzelf kan en moet redden. Dat is niet alleen een gevaarlijke misleiding het is ook een grote illusie dat de mens zichzelf zou kunnen redden.

Ik refereer hiervoor graag aan een eerder geschreven artikel : 90% Waarheid + 10% Leugen = 100% Leugen
En dat is in feite ook van toepassing op de film “Zeitgeist – The Movie”. Het wordt welliswaar mooi gebracht en het zit cinematografisch goed inelkaar maar de film blijft slechts geknipte en geplakte halve waarheden en hele leugens te verweven tot waarheid. En de makers hebben dat dan ook als absolute waarheid de wereld in gestuurd. Dat is dus geen relatieve waarheid, maar hun absolute waarheid. Uiteindelijk brengt de film de kijker echter op een dwaalspoor.  En in de tijd voor de komst van de Prins der Duisternis zou dat geen verwondering voor Christenen moeten zijn, aangezien zij weten, of althans zouden moeten weten, dat ook deze film slechts een onderdeel vormt om mensen voor te bereiden om eerdaags de New Age christus als verlosser van de wereld en de mensheid aan te nemen.

Op veel New Age sites wordt de film dan ook geprezen maar ook via christelijke en semi christelijke blogs en fora’s wordt de film regelmatig als een aanrader gepost. Zoals bekend  spreekt men in de New Age wereld graag over een “christus bewustzijn” maar wat dat dan precies moet inhouden blijft altijd zeer vaag. In elk geval wenst men zeer zeker niet met het vraagstuk van Zondigen te worden geconfronteerd. De mens zelf staat in alles centraal, op een listige manier is in de film met Jezus Christus en het bestaan van God afgerekend. Het bekijken van “Zeitgeist The Movie” is dan ook voor onstandvastig geestelijke mensen zeer zeker geen aanrader. Zoals met alle films op het internet geld ook hier “Kijken geschied geheel op eigen risico” !

Ik hoop via dit korte stukje mensen die mij per email en/of het contact formulier vragen over deze film stuurde te hebben beantwoord.

Vr. Gr. Pineut

Eén reactie op “Zeitgeist – The Movie – De Grote Misleiding !!

  1. Jesus was een verlichte man en die verkondigde “god is liefde”. De kerk heeft zich op het meest onbelangrijke deel van zijn leven gefocused, zijn kruisiging. De kerk verspreid haat en geen liefde. Het ego loslaten is ook het lijden loslaten. Wat de zeitgeist movie duidelijk maakt, is dat de verhalen in het evangelie astrologisch en ook symbolisch uit te leggen zijn en zij benaderen het evangelie dus wetenschappelijk en niet vanuit het geloof. Wie gelooft er nu dat 9/11 een terroristische aanslag was, terwijl de FBI de twintowers zelf opbliezen om een anti-terrorisme wet te laten stemmen? Dat is geloof, met waanideeën geconditioneerd worden.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s