De islam hoort niet bij de kerstboom !

Voor de Brandenburger Poort in Berlijn staat zoals elk jaar een grote kerstboom, dit jaar valt de boom op doordat er, naast de gebruikelijke kerstballen en sterretjes, goudkleurige halvemaantjes in hangen. Wat kan het doel zijn van deze onzalige verwisseling ? Welke gedachte steekt er achter ?

Met Kerstmis vieren we de geboorte van Christus, dat God zijn enige zoon zond om de wereld te redden. God doet dat uit liefde voor de wereld. Kerstmis is dan ook één van de belangrijkste feesten van het christendom. En omdat de Duitse cultuur gestempeld is door het christendom is Kerstmis ook één van de belangrijkste feesten van het Duitse volk.

Het laat zich denken dat er om politieke redenen halvemaantjes in de kerstboom bij de Brandenburger Poort gehangen zijn. Zulke politici, zulke volksvertegenwoordigers moeten zich ernstig afvragen welk volk ze vertegenwoordigen.

Wat er waarschijnlijk achter zit is dat, in de woorden van bondspresident Christian Wulff , ‘de islam bij Duitsland hoort’. Nu is dat een discussie op zich. Maar of de reden voor de halvemaantjes in de kerstboom nu is dat de verantwoordelijken geen flauwe notie hebben van Kerst, christendom of Duitse tradities, of dat er een soort multiculturaliseringsdrang achter zit die van een ‘Zalig Kerstmis’ een ‘Happy Holliday Season’ wil maken, halvemaantjes horen niet in de kerstboom thuis.

Het staat een ieder vrij om Kerst op zijn manier te vieren. Het is goed dat de regering van Berlijn een kerstboom neer zet, een kerstboom leent zich echter niet voor politieke statements. Kerst is en blijft een christelijk feest. De islam loochent dat Jezus de zoon van God is, dat Hij gekomen is om de wereld te redden. En dat is nu juist waar Kerstmis om draait. (Joh.1:9)

Bron : Catholica

Advertenties

Eén reactie op “De islam hoort niet bij de kerstboom !

  1. Pingback: Berlijn verbiedt Kerstmis !!! | Bent u al de Pineut ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s