België zet camerabrillen in tegen propjes op straat

MERCHTEM – In steeds meer Belgische gemeenten fietsen en lopen controleurs getooid met camerabrillen. Deze brillen zien er redelijk normaal uit, maar bevatten een verborgen camera. Die maakt onopvallend opnamen van de misdaad, zodat ontkennen voor de overtreders geen zin meer heeft.

Agenten in de politiezones Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel beschikken al over de brillen. De gemeente Merchtem gaat de speciale bril vanaf nieuwjaarsdag dagelijks gebruiken tegen mensen die propjes en ander vuil op straat gooien.

Sluikstort
‘Het is een kleine moeite om afval in de vuilnisbak te werpen. Wij willen dat elk sluikstort, hoe klein of groot ook, wordt beboet. Dankzij de camerabril is discussie uitgesloten’, zegt burgemeester Eddie De Block vrijdag in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Wegwerpen van kauwgom of peuk kost 25 euro boete. Voor grotere zogeheten ‘sluikstorten’ die zijn gefilmd, kan de boete oplopen tot 500 euro plus opruimingskosten.

Bron : Volkskrant

Naschrift Pineut : Uiteraard is de “Bril” ook erg handig voor hele andere zaken. Ik noem maar eens 2 trefwoorden bespieden en verraden van “recalcitrante” personen de rest kunt u er zelf wel bij verzinnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s