WikiLeaks angst slaat toe bij banken

WikiLeaks-voorman Julian Assange geniet van het ongemak dat een aangekondigd ‘megalek’ veroorzaakt bij Amerikaanse banken.

Grote Amerikaanse bank
De beroepsklokkenluider heeft aangekondigd begin 2011 tienduizenden interne documenten van een grote Amerikaanse bank te verspreiden.

‘Fantastisch’
“Ik vind dit fantastisch. Al die banken zijn doodsbenauwd, omdat ze denken dat het wel eens om hen zou kunnen gaan”, stelt Assange in een interview met Amerikaanse nieuwsprogramma 60 Minutes, dat zondag wordt uitgezonden door CBS. Enkele fragmenten uit het vraaggesprek zijn al vrijgegeven. Assange verwacht dat het vrijgeven van de documenten zal leiden tot een onderzoek naar de praktijken van de betreffende bank.

Koersdaling
De klokkenluidersparanoia kan ook op de beurs grote gevolgen hebben voor bedrijven. Zo daalde de koers van Bank of America in november met 3 procent, omdat investeerders vreesden dat interne informatie op straat zou belanden. Die angst was niet ongegrond: Assange stelde al in 2009 over 5 gigabyte aan informatie over de bank te beschikken, van een van de harde schijven van een bankbestuurder.

Bron : RTL Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s