Dodelijk Super Bacterie slaat toe in Engeland

Een nieuw potentieel dodelijk superbacterie, resistent tegen de sterkste antibiotica, is ontdekt bij honderden patienten in Engeland, volgens de Healt Protection Agency. (Gezondheids Beschermings Dienst)

De bacterie heeft zich via India en Pakistan naar de ziekenhuizen in Engeland verspreid. De NDM-1 bacterieën zijn resistent tegen carbapenem antibiotica, die als een laatste redmiddel aan patiënten wordt toegediend wanneer andere middelen niet meer blijken te werken.

Artsen nemen aan dat de infectie naar Engeland is geimporteerd door reizigers vanuit het Indiaanse sub-continent die medische behandeling ontvingen, inclusief cosmetische operaties. Tot nu toe zijn er 400 gevallen ontdekt.

Dr. David Livermore, directeur van de HPA’s weerstands toezicht laboratorium, zegt : “Dit is een belangrijke zorg voor de volksgezondheid. Besmettingen varieren van mild tot levensbedreigend of fataal”.

“Veel van de moderne geneeskunde is afhankelijk van het vermogen om infecties te behandelen. Als dat vermogen verloren gaat, zal de geneeskunde een grote stap terug maken”

Bron : Express.co.uk
Vertaling : Pineut

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s