Godsvrucht, Het Hart van het Evangelie

Bij Godsvrucht denk ik aan de vruchten van de Geest.
LILAVVVZZGG dit was een ezelsbruggetje wat we leerden uit, Galaten 5:22, 23.

Vooral Liefde, Lankmoedigheid, Mededogen, Compassie….. deze vruchten zijn voor mij “het Hart van het Evangelie” wat Jezus heeft uitgedragen.

Een schijn van Godsvrucht zijn voor mij mensen die volgens regeltjes willen leven, die zij menen in de Bijbel te vinden en dit al dan niet aan anderen willen opleggen.

Maar de echte boodschap hebben zij niet begrepen; namelijk om alle mensen Lief te hebben en vooral Lankmoedig en meedogend te zijn. Niet zomaar een oordeel over anderen te willen hebben, want je kent hun hart niet noch hun omstandigheden. Het omgekeerde zie je helaas maar al te vaak, mensen die slechts naar de ‘letter’ van de wet willen leven, zonder inlevingsvermogen en dus eigenlijk zonder Liefde zonder mededogen zonder Compassie. Of zelfs gewoonweg anderen schofferen, dit lezen we ook over de Farizeeërs. Met zulke mensen ga ik liever niet om, want ze zijn hard en onbuigzaam.

Wat Gods Woord betreft; het gaat erom om de kern van de boodschap te begrijpen “Het Hart van het Evangelie” en die kern is onvoorwaardelijke Liefde !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s