San Andreas Breuklijn

Zojuist is er een aardbeving van 4.6 op de schaal van Richter waargenomen in de Golf van Californië.
Net als in Japan verwacht men al een hele lange tijd in Californië de grote klap, die volgens wetenschappers mogelijk de hele landmassa van Californië in zee kan doen laten verdwijnen. Ook in die regio is er al een lange tijd beweging in de aardkorst waargenomen met kleine trillingen van rond de 2 op de schaal van Richter.

Na de grote klap op 11 Maart in Japan echter nemen de schokken niet alleen toe in Californië, ze worden ook zwaarder. Naast Californië heeft Amerika nog 2 grote plekken waar men zich grote zorgen over maakt. Het allom bekende Yellowstone Park, waar de laatste tijd ook een seismische toename is waargenomen, en de Madrid Breuk Lijn. In al deze regio’s neemt men de laatste weken een toename waar van bevingen.

Wetenschappers verwachtten niet op korte termijn dat er iets mis kan gaan, maar kennelijk logenstraft hun eigen federale management de feiten, want de FEMA houd binnenkort een enorme grote oefening in het geval Amerika door een enorme aardbeving of ontploffing van de Supervulkaan Yellowstone wordt getroffen.

Overigens gaan de aardschokken in Japan per minuut gewoon door varierend van 4.5 tot 6.1 in kracht op de schaal van Richter !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s