21 Tekenen van de dreigende ondergang van de Wereld Economie !

#1 De burgeroorlog in Libië lijkt uit te lopen op een langdurig conflict, dit zal de olieprijzen wereldwijd opdrijven.

#2 Barack Obama zegt nu publiekelijk dat de NATO “potentiele militaire middelen” overweegt om de crisis in Libië op te lossen.

#3 Koeweit exporteerd meer olie dan Libië en het lijkt erop dat de burgelijke oproer, die door het hele Midden Oosten gaat, nu naar dat land overslaat.

#4 In Saudie Arabië hadden prostest groepen een “Dag van Woede” georganiseerd op 11 Maart. Als er een revolutie in dat land uitbreekt zal de hele wereld economie in beroering worden gebracht.
(aanvulling Pineut : Als Saudie Arabië valt, is er een derde wereld oorlog zonder kogels)

#5 De gemiddelde prijs voor één gallon (=3.7854 liter) benzine in de Verenigde Staten is met 33 dollarcent gestegen gedurende de 2 weken periode die afgelopen vrijdag 11 Maart eindigde.

#6 Volgens de OPIS (Oil Price Information Service) besteede Amerikanen gemiddeld $ 347 dollar (= € 246.17) aan bezine gedurende de maand Februari, dit was 30% meer dan in Februari 2010.

#7  Het is gerapporteerd dat de gemiddelde prijs voor één gallon (=3.7854 liter) in Europa de hoogste prijs ooit scoorde van $ 8.63 per gallon (= € 1,61 per liter benzine)
(omreken formule is $ 8.63 delen door 3.7854 liter = $ 2.279 voor één liter benzine maal de dagkoers van de euro)

#8 De Ivoorkust in Afrika produceerd bijna 40% van alle cacao in de wereld, de protesten tegen de regering daar worden steeds geweldadiger. Als dat geweld voorduurt en escaleerd zal iedereen veel meer voor chocola moeten gaan betalen.

#9 Het rendement op de Portugese obligaties is met 7.6% toegenomen.

#10 Het rendement op de Ierse obligaties is met 8.1% toegenomen.

#11 Het rendement op de Griekse obligaties is de lucht in gevlogen met 12.8%.

#12 Moody’s Investeerders Dienst heeft de tarieven van de Griekse overheid met 3 niveaus verlaagd, helemaal tot aan B1 niveau.

#13 Volgens de Verenigde Naties is de prijs voor voedsel in Februari exorbitant gestegen naar een nieuw record. Dat was de 8e maand op rij dat de prijzen van voedsel stegen.

#14 Volgens de Wereld Bank zijn de wereld voedselprijzen met 29% gestegen in de laatste 12 maanden.

#15 De Verenigde Naties beramen dat de wereld voedsel prijzen met nog eens 30% zullen zijn gestegen aan het eind van 2011.

#16 23% van alle woning eigenaren met een hypotheek in de Verenigde Staten hadden een negatief eigen vermogen aan het eind van 2010.

#17 In de staat Nevada (USA) bezitten ongeveer 65% van alle huiseigenaren meer hypotheek dan dat hun huizen waard zijn.

#18 Twee jaar geleden had de gemiddelde huiseigenaar in de Verenigde Staten, die gedwongen werd tot executie verkoop, in 11 maanden geen aflossing op de hypotheek gedaan. Momenteel is dat gestegen naar 17 maanden.

#19 Sinds 2005 heeft de Verenigde Staten 1.1 Triljoen Dollar besteed aan producten uit China, maar China heeft slechts 272 Biljoen Dollar besteed aan producten uit de Verenigde Staten. Deze Handels ongelijkheid zorgt ervoor dat het wereldwijde financiële systeem zeer onstabiel wordt.

#20 De 50 Staten van Amerika samen kijken tegen een begrotings tekort aan van 125 Biljoen Dollar voor het fiscale jaar 2012.

#21 De regering van de Verenigde Staten had een begrotingstekort van 233 Biljoen Dollar gedurende de maand Februari. Dit was het grootste tekort ooit voor één enkele maand.

Bron + meer : The End of the American Dream

Vertaling : Pineut

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s