19 Maart 2011

Een Bloedrode Volle Maan komt op bij het Lincoln Memorial

Een paar gebeurtenissen naar aanleiding van de Supermaan van de afgelopen 2 dagen.

BANDA ACEH – Een persoon kwam vrijdag om het leven en vele anderen raakten gewond in de chaos die uitbrak nadat een gerucht van een tsunami werd verspreid in Aceh, in het uiterste noorden van Sumatra. Dit meldde de Jakarta Globe.

Duizenden inwoners in Pidie Jaya, in het noorden van de provincie lieten alles achter en vluchtten naar hoger gelegen gebieden na geruchten van een naderende tsunami. In de chaos overleed een vrouw aan een hartaanval en raakten anderen gewond. De vrouw die een hartaanval kreeg, overleefde de tsunami van december 2004.

Gade Salam, het districtshoofd van Pidie Jaya, zei dat de mensen direct op de vlucht sloegen omdat ze nog altijd getraumatiseerd zijn door de tsunami die aan zeker 170.000 Indonesiërs het leven heeft gekost eind 2004. In de chaos op vrijdag ontstond een grote verkeerschaos op de doorgaande weg van Banda Aceh naar Medan.

“Het was niet precies duidelijk hoeveel gewonden er uiteindelijk vielen, maar de chaos was wel compleet,” aldus het districtshoofd. Nadat bleek dat de geruchten niet op waarheid berustten liet de overheid weten dat er niets aan de hand was en dat het hoge tij veroorzaakt was door de stand van de maan, en niet door een naderende tsunami.

JAKARTA – Het Nationaal Agentschap Rampen BNPB heeft bekend gemaakt dat de alarmstatus van de Karangetang vulkaan op het eiland Siau in de provincie Noord Sulawesi verhoogd is van status drie naar status vier. Dit gebeurde gisteren aan het eind van de middag nadat meer gegevens verzameld waren over de uitbarsting eerder deze maand en de huidige activiteit van de vulkaan.

Een woordvoerder van het BNPB, Sutopo Purwo Nugroho, liet weten dat de activiteit van de vulkaan sinds de uitbarsting verder was toegenomen. Dit is gebleken uit doorlopende metingen die verricht worden op de hellingen van de vulkaan. Hij riep inwoners in de buurt van de vulkaan ook op om zich naar veiliger gebieden te begeven omdat een nieuwe uitbarsting waarschijnlijk is.

Inwoners in het gebied moeten bovendien rekening houden met mogelijke hete aswolken die uitgestoten kunnen worden door de vulkaan. Deze zullen naar verwachting in de richting van de rivieren Nanitu, Pangi, en Beha Barat gaan. Ook is het goed mogelijk dat er modderstromen de hellingen van de vulkaan afkomen, zeker als het in het gebied regent.

Bron : Indonesië Pagina NL

Aaardschokken/bevingen

Kleine Aardbeving (4.6) treft Nieuw Zeeland.
Kleine Aardbeving (4.8) treft Java Indonesië.
Taiwan Regio 5.5
Philipijnen 5.9
Tonga 5.3
Aardschokken van 5+ blijven Japan teisteren.
Aardschok van 6.1 treft opnieuw Japan

Bron : USGS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s