XTC Gebruikers slikken zich dood

Levensgevaarlijke XTC op de markt

XTC met PMA en PMMA is levensgevaarlijk, waarschuwt de instelling voor verslavingszorg Jellinek op haar site. Het effect van de stoffen wordt pas later gemerkt door de gebruiker. Daarom zal hij of zij sneller geneigd zijn nog een pilletje te slikken. Bij PMA en PMMA treedt daardoor heel snel een overdosering op.

Dat kan leiden tot misselijkheid, een onregelmatige hartslag, stuiptrekkingen, hartaanvallen, bewusteloosheid en de dood. Men kan overlijden wanneer de lichaamstemperatuur te snel oploopt, waardoor het centrale zenuwstelsel uitvalt. Dit kan nog uren nadat de pil is ingenomen gebeuren.

Jellinek constateert dat gebruikers aan de buitenkant van de pil nooit kunnen zien wat erin zit. Een logo geeft geen enkele zekerheid. Pillen moeten daarom altijd eerst worden getest voor gebruik, schrijven de verslavingsdeskundigen. Volgens hen geven zelftests ook geen zekerheid.

Limburgers slikken zich dood

Twee jongens uit Zuid-Limburg hebben zich letterlijk doodgeslikt. Ze zijn overleden na het gebruik van xtc.

Daarmee zijn alleen in maart in Zuid-Limburg al drie mensen gestorven door xtc-gebruik. Over het laatste half jaar komt het aantal uit op vier, maakte de politie donderdag bekend. In de eerste drie gevallen ging het om xtc met een zeer hoog actief of vervuild werkzaam bestanddeel, aldus de politie.

Drie van de vier slachtoffers komen uit de gemeente Sittard-Geleen, het vierde slachtoffer woonde in Maastricht. Afgelopen zaterdag overleed een 20-jarige man uit Margraten aan de gevolgen van een overdosis xtc. Een 20-jarige vrouw uit Sittard stierf in de nacht van dinsdag op woensdag na xtc-gebruik. Eerder deze maand overleed een 29-jarige Sittardenaar na het gebruik van de drug, en in november overleefde een 29-jarige inwoner van Geleen een overdosis niet.

Bronnen : Spitsnieuws | Trimbos

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s