Volkomen Gestoord : Amsterdam wil asielzoekers op A-locaties opvangen


Als het aan wethouder Maarten van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening, GroenLinks) worden asielzoekers in de toekomst op a-locaties als de Zuidas, het Amstelkwartier en IJburg opgevangen.

Het stadsbestuur wil asielzoekers verspreiden en hen niet concentreren in wijken aan de rand van de stad. Van Poelgeest heeft daarom enkele nieuwbouwprojecten op het oog om asielzoekers te huisvesten, meldt Het Parool.

Van Poelgeest wil de immigranten opvangen in woonblokken met stadse uitstraling. Op locaties als de Zuidas, Noordwaarts, IJburg 2, Houthavens en het Amstelkwartier moeten ongeveer zestig huizen komen voor vierhonderd asielzoekers.

Kleinschalig
‘Het gaat om kleinschalige permanente voorzieningen,’ zegt Van Poelgeest. ‘Op IJburg 2 komen negenduizend huizen. Vijftig huizen voor asielzoekers is niet teveel gevraagd.’

De stad wil in totaal tweeduizend asielzoekers opvangen.

De wethouder wil de voorziening voor immigranten vanaf het begin meenemen in de bouwplannen, zodat bewoners zich erop kunnen voorbereiden. Amsterdam heeft nu geen asielzoekercentra. De laatste sloot in 2008.

Bron : Elsevier
Zie ook : Rotterdam kan de bijstand niet meer betalen !

Naschrift Pineut : De beste A Locaties in Nederland zijn : Wassenaar, Aerdenhout, Het Gooi, Blaricum ! (Referentie : Twitter 1 | Twitter 2)
En dan is er nog Paleis Soestdijk, staat toch maar leeg, is kant en klaar voor bewoning !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s