Amsterdamse bejaarden mishandeld

Zorgwekkend nieuws uit de hoofdstad. In het Amsterdamse verpleeghuis Bernardus worden demente bejaarden getreiterd en mishandeld. “Een bewoner die een bord pap wilde, kreeg te horen dat hij eerst zijn bloemkool moest opeten. Uiteindelijk kreeg hij zijn bord pap, maar dit was de bloemkool in gepureerde vorm, overgoten met jus.”

Dat er veel mis is in de ouderenzorgzorg wisten we al. HP/De Tijd-verslaggever Ivo van Woerden liet ons eind vorig jaar na een undercoveroperatie al vele schrijnende gevallen zien. En nu is het dus weer mis. Het Bernardus maakt onderdeel uit van de Osiragroep. Het bedrijf is omstreden en werd vorige maand onder verscherpt toezicht gesteld.

In het Bernardus werd een demente mevrouw teruggeslagen nadat zij een medewerker sloeg. Bij een andere bewoonster werden sporen van mishandeling gevonden. Een medewerker, over wie familie bij het management had geklaagd, haalde op ‘onaangename wijze’ verhaal bij de familie.

De Osiragroep verleent zorg aan ouderen en lichamelijk gehandicapten op 27 locaties in en rond Amsterdam.

UPDATE, 17.32 uur – Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (VWS) is geschokt door de mogelijke mishandeling van ouderen. “De aard van de melding is dusdanig ernstig, dat ingrijpen door de IGZ noodzakelijk is om de risico’s voor de cliënten onmiddellijk te beperken. De cliënten moeten in een vertrouwde omgeving veilige en goede zorg ontvangen,” schrijft zij vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Bron : HP de Tijd

Advertenties

Eén reactie op “Amsterdamse bejaarden mishandeld

  1. zou HEEL graag reareren op dit verschrikkelijke bericht over dit vreselijke verzorgingshuis Bernardus. Mijn moeder is in 2004 ook ernstig mishandeld lichaamlijk en geestelijk en over de rest niet te spreken echt heel erg. Ik heb toen al gezegd dat dat daar “mensonterend” was.Het is zelfs zover gekomen dat de KLACHTENCOMMISSIE van de erbij is gekomen en ben dan ook met mijn man voor de klachtencommissie voorgekomen-alles staat nog zo in ons geheugen + dat ik nog de schriftelijke reactie heb van het “verzorgingshuis annex mishandeling”zou er het een en ander over willen vertellen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s