Dagelijkse beslommeringen en “De Eindtijd”

Een persoonlijke noot van Pineut

Mooi weertje hè ? Ja, ja de 3e week van April aD 2011 kan binnenkort in de boeken als één van de warmste periodes sinds jaren. In de afgelopen eeuw is het zelden voorgekomen dat er in Nederland in April dergelijke extreme temperaturen voorkwamen. Sommige thermometers in Nederland geven waardes aan die rond de 30 graden liggen en voor deze periode is dat meer dan extreem te noemen.
Maar helemaal vreemd is dat, gezien de “Eindtijd” en de daarbij behorende tekenen en signalen, niet. Er zijn verschillende verklaringen te geven voor dit opvallende weer. Zo spreekt de bijbel dat God de mensen met de Zon zal verzengen en dat de mensen de Naam van God zullen lasteren vanwege deze vormen van straf die God over de aarde laat komen. Maar de mensen bekeerden zich niet van hun kwade werken.

Dat het nu al zo warm is bevestigd dat God aan het werk is, seculiere mensen zoals wetenschappers geven aan dat de stand van de aarde t.o.v. de Zon en haar toenemende activiteit er voor zorgt dat we periodes van grotere warmte en dus droogte zullen krijgen. En dan vooral op momenten waarop niemand het eigenlijk verwacht. Thans hebben we al zomerse waardes dus dat belooft nog wat voor de komende zomermaanden als de Zon nog intenser zal worden. Ook worden er extreme periodes van water in de vorm van regen en misschien zelfs extreme hagelbuien verwacht. De aarde zucht en steunt en de profetische tijdslijn van God gaat gewoon door, ongeacht en ondanks wat de mens meent te moeten doen of zou kunnen doen om hier verandering in aan te kunnen brengen. In Amerika weten ze daar op dit moment alles van, het land wordt geteisterd door extreme orkanen en tornado’s die ook nog eens gepaard gaan met regen en hagelbuien met hagelstenen zo groot als honkballen.

Dit betekend over enkele weken voor Nederland dat door de Trans Atlantische Stroming de restanten van deze stormen richting Europa zullen komen, met naar verwachting extreme regen, wind en wellicht net als in de VS, hagelstenen zo groot als tennisballen ? We zouden bijna vergeten hoe het enkele maanden terug nog was toen het noordelijk halfrond geplaagd werd met extreme sneeuwval en bizarre lage temperaturen en dan ook nog eens op een moment dat niemand het verwachtte. Zo werkt God, op een moment dat gij het niet verwacht dan overvalt het hen allen en als dank krijgt God dan te horen dat men Zijn Naam lastert en ziet God dat de mens gewoon vrolijk verder gaat en zich niet bekeerd.

Nu de paasvakanties zijn aangebroken is deze mentaliteit het meest zichtbaar, massaal trekt men erop uit, de wegen staan weer vol met files. Terwijl de benzineprijs rond de 1,75 schommeld is dat kennelijk op dit moment niet zo belangrijk, zoals gebruikelijk volgt de kater op de hoge prijzen later, en wat doen deze mensen ? Ze lasteren de Naam van God en bekeren zich niet. Voor deze mensen zal de straf van God hen dan ook overvallen als een strik. Want nu dat het zo mooi weer is denkt men er verder niet over na dat dit een globaal verschijnsel is dat reeds vele oogsten heeft vernietigd en dat er later zal moeten worden afgerekend. Na ons de zondvloed lijkt men te denken, als de dagen van Noach gaat men gewoon maar door alsof er niets aan de hand is. Er is wat gemor over de inmiddels iets hogere prijzen in de supermarkten maar ach, het schijnt hen (nog) niet te deren. Maar de echte klap komt er aan , er is een storm van God onderweg waar slechts weinigen bestand tegen zullen zijn.

Ik mag graag af en toe eens een gebakken visje bij de lokale visboer halen samen met een bakje kibbeling moest ik 12,50 afrekenen. Schokkend want voorheen betaalde ik voor de lekkerbek nog 2,50 en 3,50 voor de kibbeling. In slechts enkele weken tijd zijn de prijzen al flink gestegen en sinds Februari zal dit alleen nog maar erger worden. De massa denkt dat het allemaal wel weer beter zal gaan, zij laten zich massaal als zombies, kijkend naar de fel blauwverlichte flatscreens, bedwelmen en voor de gek houden door de nieuwslezer die zijn script voorleest. Het script waar niets te lezen is over een zwart paard des Heren dat over de aarde raast en waardoor zij allen op een dag dat ze het niet verwachtten in de strik gevangen zullen zijn. Satan lacht en Jezus huilt. Het staat slechts éénmaal in de bijbel, Jezus weende.

God huilt over zoveel domheid van zijn schepping daarom kan Hij niet anders dan als een streng en rechtvaardig Vader zijn schepping te kastijden. Misschien bekeren zij zich nog ? De hemel verheugt zich immers als er één zondaar tot berouw komt, maar ja berouw komt altijd pas na de zonde en kennelijk is de zonde nog niet helemaal tot aan de hemel opgestapeld. Maar God zit niet stil, Zijn Woord wordt letterlijk voor onze ogen en neuzen vervuld. Het eerste kwartaal van 2011 heeft dit feitelijk al bewezen maar ondanks alle onheilstijdingen is er van een concrete verandering hoegenaamd geen sprake. De paasgedachte is volkomen dood, net als met de kerst gaat het niet om het elkaar verzorgen, maar om hoe vol en veel men de buik kan vol eten en drinken. Letterlijk als de tijd van Noach waarin de mensheid zegt, “komt laat ons eten en drinken, zingen en lachen” na ons de zondvloed. Ja, ja, om zichzelf en de flatscreenkijkertjes nog wat meer voor de gek te houden voert men diverse shows op, paasshows, de passie van christus, dat geeft iedereen immers een goed gevoel en daarna kunnen we gewoon weer met z’n allen op de oude voet verder gaan.

Maar de Storm van God komt er hoe dan ook aan, de vele tekenen en signalen laten er geen enkel misverstand over bestaan. Als weldra de herfst begint gaan we weer richting de kortere en donkere dagen, De donkere tijd die er echter aan komt is er één van geestelijke duisternis. Een duisternis die nu al overduidlijk zichtbaar is maar zij bekeren zich niet.

Vr. Gr. Pineut

Advertenties

3 reacties op “Dagelijkse beslommeringen en “De Eindtijd”

  1. Ach,hoe waar is toch het woord van God en hoe liefdevol en genadig is Hij nog voor de wereld waar de duisternis toeslaat waar Israèl en de gemeente steeds meer gehaat gaan worden…….bedankt Pineut.

    Like

  2. Pingback: Hagelstenen zo groot als pingpong ballen weer ? | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s