David Wilkerson overleden na auto-ongeluk !

De bekende predikant David Wilkerson is gisteren om het leven gekomen na een auto-ongeluk. De stichter van de Times Square Church in New York is 79 jaar geworden. Wilkerson verhuisde naar een tegenovergestelde rijstrook, waarna een vrachtwagen met hem in botsing kwam. De vrachtwagenchauffeur zag de auto en probeerde aan de kant te gaan, maar botste toch tegen Wilkerson op.

Waarom Wilkerson naar de andere rijstrook ging, is niet duidelijk. Zijn vrouw Gwen en de vrachtwagenchauffeur zijn samen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. CBN News spoort christenen aan te bidden voor mevrouw Wilkerson. Op een later te bepalen datum zal in de Times Square Church een herdenkingsdienst plaatsvinden. “Wilkerson leefde volledig voor Gods glorie en de zielen van mensen. Hij was zeer geliefd en zal erg gemist worden. Onze gebeden gaan uit naar de familie, en wij als kerk staan hen op dit moment bij in hun verdriet,” laat de kerk weten.

Laatste blog
Wilkerson schreef op zijn weblog bemoedigende boodschappen voor christenen. Zijn laatste blog was gericht aan hen die worden geconfronteerd met moeilijkheden en moedigde hen aan sterk in hun geloof te staan. “Gezegend zij die geloven, zonder een bewijs dat hun gebed wordt beantwoordt – en vertrouwen wanneer alle middelen hebben gefaald,” schreef Wilkerson en citeerde uit Johannes 20:29, ‘Jezus zei tegen hem [Tomas]: ‘Omdat je Me gezien hebt, geloof je. Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.’

Wilkerson vervolgt: “Tegen degenen die in duisternis verkeren, fluistert de Vader: ‘Ik ben met jullie. Ik kan jullie niet vertellen waarom dit alles gebeurt, maar op een dag zal het allemaal zinvol zijn. Dan ziet u dat het onderdeel was van Mijn plan. Het was geen toeval. Het was geen falen van uw kant. Houdt vast aan Mij. Laat u zich door Mij omhelzen in uw pijn.’ Als alle middelen hebben gefaald, heeft Zijn liefde de overhand. Houdt vast aan uw geloof, en blijf standvastig in Zijn Woord. Er is geen andere hoop in deze wereld.”

Kerkleider Joel Houston reageert op het nieuws van Wilkerson: “Het door hem geschreven boek The Cross and the Switchblade was het eerste boek wat ik ooit las. Ik ben dankbaar voor het leven en de nalatenschap van Wilkerson.” Neef Rich Wilkerson voegt toe dat de term ‘legend’ vaak wordt gebruikt voor personen met een extreme invloed. “Hij was een man die deze superlatieven verdient.” Wilkerson laat zijn vrouw, vier kinderen en elf kleinkinderen achter. Volgende week wordt op CIP.nl iedere dag een blog van David Wilkerson geplaatst.

Bron : CIP | http://www.worldchallenge.org/nl

Advertenties

2 reacties op “David Wilkerson overleden na auto-ongeluk !

  1. Pingback: 2012, 3/10, Aztec, Hopi, Mayan, Nostradamus | nostradamusfuturepredictions.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s