Israëlische historicus: Palestijnen bedriegen u.

Voormalige linkse hardliner legt uit wat de meesten niet willen inzien – dat de vernietiging van Israël het doel blijft van de Palestijnen, en dat ze hiervoor hun nieuwe staat zullen gebruiken.

De gerespecteerd Israëlische historicus prof. Benny Morris was er als linkse hardliner voorstander van, dat Israël volledig zou toegeven aan de Arabische eisen ter wille van de vrede.

De afgelopen tien jaar heeft Morris, net als vele andere “vredesactivisten”, het onjuiste hiervan ingezien. Hij realiseert zich nu dat de Palestijnen niet echt zijn geïnteresseerd in vrede, maar toegewijd blijven aan de uiteindelijke vernietiging van Israël.

In een commentaar in The National Interest van vorige week klaagde Morris, dat er meer intellectuelen en politieke leiders in het Westen en zelfs in Israël niet tot dit zelfde inzicht zijn gekomen.

Morris heeft scherpe kritiek op een nieuwe groep linkse Israëli’s die hebben opgeroepen tot de onmiddellijke oprichting van een Palestijnse staat, en legde uit:
“De Palestijnse strategie is tamelijk eenvoudig (en niet bijzonder slim, hoewel deze er in slaagt om verrassend veel westerlingen te bedriegen): Vanwege de demografische dreiging (een Arabische meerderheid in een Joodse staat) en vanwege de internationale druk om de Palestijnen zelfbeschikking te geven en een einde te maken aan de Israëlische militaire bezetting, zullen de Israëli’s uiteindelijk, maar met tegenzin, een Palestijnse staat accepteren die gebieden van de Westelijke Jordaanoever met een Palestijnse meerderheid, Gaza en Oost-Jeruzalem omvat. Israël zal zich uiteindelijk eenzijdig terugtrekken (zoals het reeds heeft gedaan uit de Gazastrook).”

[Redactionele opmerking – De veronderstelde “demografische bedreiging” is eigenlijk een leugen, gebruikt om deze strategie te bevorderen. Zie het artikel ‘Israël niet geconfronteerd met demografische bedreiging’ en het komende juninummer vanIsrael Today, dat dieper op dit onderwerp ingaat. – Mis het niet!]

Morris bekritiseert ook mensen die zogenaamd werken voor de vrede, maar de vijanden van Israël in de kaart spelen, en eigenlijk het conflict bestendigen.

“Zodra dit [een Palestijnse Staat] is bereikt, niet gehinderd door enige internationale verplichting zoals een vredesverdrag, en zonder iets te beloven in ruil voor hun Staat, zullen de Palestijnen vrij zijn om hun strijd tegen Israël voort te zetten, hun uiteindelijke doel is de volledige ondergang”, waarschuwde Morris.

Bron : Israël Today

Advertenties
door pineut Geplaatst in Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s