Palestijnen beweren: Oost Jeruzalem is al van ons.

De Palestijnse Autoriteit lijkt de vredesakkoorden nog meer te schenden door het Arabische schoolprogramma in Jeruzalem te veranderen, en door toenemende administratieve werkzaamheden in de Israëlische hoofdstad.

Terwijl Israëli’s van de rechter- en linkerzijde van het politieke spectrum discussiëren over de toekomst van Jeruzalem, zeggen Palestijnse leiders dat de oostelijke helft van de heilige stad al in hun handen is.

In zijn wekelijkse radiotoespraak van vorige week kondigde premier Salam Fayyad van de Palestijnse Autoriteit aan, dat zijn regering snel de administratieve taken in wijken van Oost-Jeruzalem zal hervatten.

Fayyad meldde, dat de PA al een half miljoen dollar heeft toegewezen voor het veranderen van het curriculum in Arabische scholen in Jeruzalem, en dat het ook de gezondheidszorg en de gerechtelijke diensten zou versterken.

Deze stappen zijn een directe schending van door de Palestijnen gesloten overeenkomsten met Israël, die Palestijnse administratieve werkzaamheden in Jeruzalem te verbieden. Het wordt gezien als onderdeel van de nieuwe strategie van de Palestijnse Autoriteit om eenzijdig de controle van land, waarop het aanspraak maakt, te grijpen en internationale steun te verwerven voor de soevereiniteit erover.

Nieuwe leerboeken
Van bijzonder belang zijn de wijzigingen in het curriculum in Arabische scholen. De nieuwe leerboeken, die Fayyad’s regering invoert, ontkennen het recht van de Joden om in Israël te leven en bevatten zelfs fragmenten van de beruchte tsaristische bloedsprookje De Protocollen van de Wijzen van Zion.

Fayyad beweerde dat als Oost-Jeruzalem in Palestijnse handen is, de stad een symbool van vrede en coëxistentie zou worden, maar vooral de veranderingen in dit schoolboek laten zien dat de Palestijnen alleen geïnteresseerd zijn in het zaaien van haat en voortdurende conflicten.

Bron : Israël Today

Advertenties
door pineut Geplaatst in Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s