Waterschappen nemen maatregelen tegen droogte.

Lezen 1 Koningen 17:1-7 (Elia kondigt droogte aan)

DEN HAAG – Verscheidene waterschappen in Nederland bereiden maatregelen voor wegens de aanhoudende droogte, zei een woordvoerder van de Unie van Waterschappen maandag.

Een van de maatregelen is het instellen van beregeningsverboden. Dat betekent dat agrariërs geen water uit oppervlaktewater mogen halen om land en weiland te besproeien. ”Het is nog niet zover, maar het zit er aan te komen als de droogte nog langer aanhoudt.”

Hoogheemraadschap Rijnland is bezig de aanvoer te regelen van zoet water uit het IJsselmeer om verzilting van het oppervlaktewater in het gebied (rond Gouda en ten noorden van Den Haag tot Amsterdam) te voorkomen.

Gewassen

”Te zout water is slecht voor de gewassen”, aldus de woordvoerder. Door de lage waterstand in de Rijn is de weerstand tegen het binnenstromen van zout water vanuit de Noordzee afgenomen.

Van noodsituaties is volgens de woordvoerder nog nergens sprake. Volgens het weerinstituut KNMI zal de droogte nog enige tijd aanhouden. Ook de komende dagen wordt geen neerslag van betekenis verwacht.

Bron : Nu.nl

Advertenties

2 reacties op “Waterschappen nemen maatregelen tegen droogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s