3 Miljoen hectare graan gewassen onder water !!

De overstromingen in Amerika beginnen nu dan toch hun tol te eisen.
Zoals eerder vermeld is Amerika één van de grootste graanschuren van de wereld.

De start van de Graan Oogst in het zuiden van Amerika begint normaliter in Augustus, en voorraden worden dan snel door exporteurs verscheept over de wereld. Maar niet dit jaar. De enorme overstromingen hebben ervoor gezorgd dat 3 miljoen hectare land onder water staat wat een enorme vertraging veroorzaakt voor de export.

Er zijn ook minder voorraden doordat boeren pas later kunnen herplanten of ze laten het land voor wat het is om de verzekeringspremies op te kunnen strijken.

Het oogsten van maïs en sojabonen in het zuiden van de VS gaat vooraf aan het oogsten van het midden westen in half september, en voorraden worden doorgestuurd maar de nabij gelegen Golf kust, die ongeveer 60 tot 65% van de graan oogst van Amerika verwerkt.

Door de overstromingen wordt dit alles enorm vertraagd en latere oogsten leveren mogelijk veel minder op.

Voor Zuid Amerika betekend dit extra werk en geld, want exporteurs zullen uitwijken naar landen als Brazilië en Argentinië om daar Maïs en sojabonen op te kopen.

Ook voor Europa heeft dit verregaande consequenties aangezien veel producten uit die landen door Europa worden geïmporteerd met prijsstijgingen tot gevolg. Brood, koekjes, mais producten en producten waar soja in wordt verwerkt zullen allemaal flink duurder worden.

Die stijgingen zijn nu nog niet zichtbaar, maar door de vele mislukte oogsten zullen exporteurs en importeurs die prijzen doorberekenen aan hun afnemers. Producenten zullen uiteindelijk de hogere prijzen moeten doorberekenen in de eindproducten waardoor consumenten met het volgende seizoen flink in de buidel zullen moeten tasten voor hun eten.

Bron : Alberta Farmer Express

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s