McDonald’s vervangt caissières door touchscreens.

McDonald’s vervangt in Europa de caissières van het fastfoodketen voor computers met een touchscreen. De bestelling en de betaling worden nu met één druk op de knop geregeld.

Kort geleden werden er in de Verenigde Staten nog 62.000 werknemers aangenomen bij McDonald’s, maar in Europa gaat een groot aantal werknemers verdwijnen door de komst van 7.000 nieuwe computers.

Hoeveel werknemers uiteindelijk hun baan verliezen bij het fastfoodketen is nog niet bekend, al is wel duidelijk dat het er meer zullen zijn dan het aantal computers dat ze zal vervangen.

Inzicht
In een interview met Financial Times liet Steve Eastbrook, McDonald’s Europe President, weten dat het systeem een goudmijn aan gegevens zal opleveren. Voor de fastfoodketen betekent dit dat zij zullen weten waar elke Big Mac, milkshake of doosje kipnuggets naartoe gaat.

De klant ziet het voordeel volgens Eastwood in de berekening van het calorieënaantal dat naar binnen wordt gewerkt door de desbetreffende klant bij McDonald’s. Zijn letterlijke woorden: ‘This could be a real shocker.’ Uw pas voor een Big Mac.

Bij de nieuwe apparaten is het niet meer mogelijk contact te betalen. Dit gaat allemaal met de creditcard of met de pinpas. Een grote reden voor deze verandering is dat de fastfoodketen met de tijd mee wil gaan. Op deze manier willen zij een moderner imago creëren.

Bron : Elsevier

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s