Islamitische assistente wil alleen lange rok dragen

UTRECHT – Een islamitische doktersassistente bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) wil alleen in een rok „tot op de enkels” haar werk doen.

Het AMC staat dat niet toe. De moslima heeft een klacht ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Die behandelde de zaak vanmorgen.

Toen de moslima in 2006 bij het AMC kwam werken, droeg ze nog een broek. Door studie van de islam zegt de vrouw gaandeweg tot het inzicht te zijn gekomen dat het dragen van een lange broek „tegen de islamitische wetgeving” ingaat. Sinds enkele maanden draagt ze een lange rok. De moslima meent dat het Amsterdamse ziekenhuis „weinig respect” voor haar geloofsovertuiging toont.

Zegslieden van het AMC betoogden dat het ziekenhuis een rok bij onder meer doktersassistenten niet toestaat vanwege hygiënevoorschriften. Ze stelden dat bij het dragen van een (lange) rok, die over de grond kan slepen, de kans groter is dat het personeelslid zelf of anderen worden geïnfecteerd met bacteriën. „Mensen lopen de grootste kans op een bacterie-infectie als ze in het ziekenhuis komen. Daar zeggen we ”nee” tegen.”

Verder is van belang dat er uniformiteit is, betoogde een AMC-leidinggevende. „Een rok maakt geen deel uit van ons bedrijfskledingassortiment. Het zou voor ons een onevenredige belasting zijn om voor iedereen weer andere kleding aan te schaffen.”

De moslima vindt het argument van hygiëne „zwaar aangezet.” Ze stelde dat AMC-medewerkers ongestoord met hun bedrijfskleding buiten een wandeling kunnen maken, terwijl dat tegen de voorschriften is.

De AMC-woordvoerders wezen erop dat regels rond hygiëne worden aangescherpt, ook met het oog op een te halen certificaat in 2012. Zo worden bijvoorbeeld truitjes met korte mouwen ingevoerd. Ook is een AMC-beveiligingsmedewerker met een oorring op het matje geroepen.

Onzeker is of de moslima, vanmorgen in zwarte kledij gehuld, haar baan behoudt. Mogelijk krijgt ze een administratieve functie waarbij de rok is toegestaan. Het AMC (7000 medewerkers) zei niet eerder een geschil over een lange rok te hebben meegemaakt.

Bron : RefDag

2 reacties op “Islamitische assistente wil alleen lange rok dragen

  1. Allemaal en iedereen onderworpen en op de knieën voor de allah van de islam dat is de gedachte achter de hele opzet. Wat zal het volgende zijn? gaan we hier ook nog meemaken dat we door indringers in de nacht worden wakker geschreuwd met de vraag allah of je hoofd eraf…zoals al met onze vervolgde geloofsgenoten gebeurd en veel islamitische landen.Het gaat als een oordeel over ons komen; ons land en volk en veel kerken hebben de God van de bijbel verlaten.

    Like

  2. Het is een schande !

    Ik moest ook maar eens naar m’n werk gaan met een kipa.

    …btw,..ze zou wel erg zondigen als ze alleen maar die lange rok zou dragen… hi hi !

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s