‘Uitkeringstrekker moet schoffelen’

PURMEREND – De gemeente Purmerend is vastberaden om uitkeringsgerechtigden te laten werken voor hun bijstandsgeld. Wethouder Berent Daan wil ruim honderd werklozen gaan inzetten in de plantsoenendienst en als hulp in de huishouding. „Mensen die het werk weigeren kunnen worden gekort op hun uitkering, zoals de wet voorschrijft”, aldus Daan.

Purmerend volgt daarmee de lijn die het kabinet onlangs nog inzette: „De economische crisis en oplopende begrotingstekorten dwingen het kabinet tot een hervorming van de bijstand. Uitgangspunt is dat wie kan werken ook moet werken en dat werk moet lonen”, licht het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid toe.

Purmerend wil zo’n anderhalf miljoen euro investeren in het plan, waarbij ook twee extra handhavende ambtenaren worden aangenomen. Zij zullen gaan speuren naar mensen die ten onrechte een uitkering genieten. „Dat geld is heel snel terugverdiend, zeker als je bedenkt dat de 115 individuele gevallen die we met dit project aan het werk willen helpen ons jaarlijks in totaal één miljoen euro aan bijstand kosten”, licht wethouder Daan toe. „Ons plan is specifiek gericht op de werkgevers die deze mensen werk kunnen bieden. Als gemeente willen we hen intensief begeleiden. Het is wel zo dat niet iedereen geschikt is voor de werkzaamheden. We gaan ieder geval individueel bekijken.”

Purmerend, dat in totaal ruim 1100 werklozen telt, verwacht zeker vijftig mensen op te sporen die onterecht een uitkering ontvangen.

Ook anderen gemeenten hebben naar aanleiding van het kabinetsbesluit actie ondernomen om het aantal werkloze uitkeringsgerechtigden terug te dringen, stelt de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Zo geeft de gemeente Breda werklozen van boven de 27 jaar een bonus van 750 euro wanneer zij een vaste baan vinden, laat Amsterdam werklozen het gemeente-archief digitaliseren en verplicht Rotterdam bijstandontvangers om desnoods vrijwilligerswerk te doen.

Bron : Telegraaf

Christelijk Naschrift Pineut : Heel Goed, gelijk LANDELIJK invoeren, als zelfstandig ondernemer met een ongeneeselijke ziekte stoor ik me al jaren mateloos aan vele gristelijke uitvreters die met de bijbel in de ene hand en de uitkering in de andere hand met een enorme grote smoel anderen vertellen hoe het moet. KEIHARD AAN HET WERK SCHOPPEN DAT SOORT NEP GRISTENEN, die de bijbel alleen maar misbruiken zodat ze elke dag de hele dag kunnen lopen lanterefanten !
Relevante Bijbelteksten : Een goed Huisvader kastijd z’n zoon want een goed huisvader spaart de ROEDE NIET !!

Advertenties

4 reacties op “‘Uitkeringstrekker moet schoffelen’

 1. nou nou , beste Pineut , kwist niet dat je zo’n GRIFFO was
  mn opa , ook n griffo , zei altijd ; langharig werkschuw tuig…
  prima hoor , als mensen kunnen werken
  maar BETAAL ze dan ook fatsoenlijk
  en dan heb je ook nog die groep die niet KAN werken
  waarvan ik iemand van dichtbij ken
  die worden /zijn hier WEL de dupe van…
  eerst ff nadenken , beste Pineut , voordat je wat roept…

  Like

 2. Tussen niet kunnen werken voor de baas, maar thuis wel dag in dag uit een website van misleidende informatie kunnen voorzien zit een groot verschil.
  Uitkering prima, maar als je dat wel kunt, kun je werken.

  -ECHT- bijbel getrouwe websites kunnen er natuurlijk niet genoeg zijn, maar helaas zijn die er vooral met betrekking tot de eindtijd websites maar weinig te vinden.

  Like

 3. Pingback: Dingen waar we het op zich wel mee eens zijn « Buurtcafé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s