Meer christenen worden moslim.

Als de ketting der Liefde van de Heere Jezus Christus wordt gebroken, is het einde der tijden dichterbij dan ooit.

Nu de islam in Nederland sterk groeit, worden ook steeds meer christenen moslim. Daarom is het noodzakelijk dat we beter leren omgaan met de ‘verlokking van de islam’.

Dat zegt ds. Marten de Vries. Hij is namens de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt werkzaam onder moslims in en rond de stad Rotterdam. Het is zijn opdracht om contacten te leggen met moslims en om kerkleden toe te rusten voor het gesprek met moslims.

Paulus zegt in Galaten 1: ‘Het verbaast me dat u zich zo snel hebt afgewend van hem die u door de genade van Christus heeft geroepen en dat u zich tot een ander evangelie hebt gekeerd. Er is geen ander evangelie, er zijn alleen maar mensen die u in verwarring brengen en het evangelie van Christus willen verdraaien.’ Omgaan met moslims is geen onschuldige bezigheid, vindt predikant en islamdeskundige Marten de Vries. “Als je als christen niet sterk in je schoenen staat, kun je vallen voor de verlokking van de islam.”

Wat is die verlokking dan?

“Uiteindelijk is het evangelie niet een religie naar de mens. De islam is dat wel. Ik ken een aantal moslims die vroeger bij de kerk hoorden. Het aspect van het heil zelf verdienen en het schijnbaar logische systeem van de islam spreekt ze aan. Uiteindelijk wil de mens zichzelf redden en niet gered worden. Ook geloven deze mensen niet meer in God al de drie-ene en verwerpen ze de leer van de twee naturen (God/mens) van Christus. Ze zeggen dat ze dat altijd al moeilijk vonden om te geloven.”

Het aspect van het heil zelf verdienen en het schijnbaar logische systeem van de islam spreekt ze aan.

Toch gaat u de dialoog aan met moslims.

“Ja zeker, maar dat moet je wel goed voorbereiden. Als ik een gespreksgroep leid tussen christenen en moslims, bereid ik dat samen met de deelnemers ook altijd goed voor. Wat heel erg helpt om het gesprek voor moslims én christenen aangenaam te houden is om, van te voren, doelen te stellen. Ik zeg dan: ‘Ik snap best dat jullie willen dat wij moslims worden en ook wij zouden natuurlijk graag willen dat jullie christen worden, maar laten we een agenda opstellen voor de gesprekken, gespreksregels en onszelf tot doel stellen, dat we elkaar beter begrijpen in wat we precies geloven.”

Moeten we bang zijn voor de islam?

“Ik heb het gisteren nog in mijn preek genoemd: Paulus zegt in de brief aan de Galaten dat hij bezorgd is om zijn lezers omdat zich zich wendden tot een ander evangelie en zichzelf nieuwe wetten en regels lieten opleggen. Ik maak me niet zo veel zorgen over de groei van de islam, maar wel over hoe de jeugd wordt opgevoed en onderwezen in de christelijke leer. We moeten niet bang zijn voor de islam, maar sterk zijn in Christus. Gelukkig komen veel kerken door de aanraking met moslims ook tot die overtuiging.”

Bron : CV Nieuws

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s