Wijk niet gediend van inspecteurs

Links Zwei Drei Vier, Links Zwei Drei Vier

Almelo – In de wijk De Riet zijn de bewoners niet blij met het mogelijke bezoek van een interventieteam van de gemeente Almelo. De Twentse stad wil met de bezoekjes van het team meer inzicht krijgen in de problemen die al lange tijd spelen in de wijk. Veel bewoners zien dat niet zitten.

Er circuleert nu een ‘tegenbrief’ die veel bewoners al voor het raam hebben gehangen. Daarin laten ze weten niet gediend te zijn van de bemoeienissen van het interventieteam, meldt TC Tubantia.

Die brief is gemaakt door een bewoner. Hij waarschuwt dat het team ook een opsporingstaak heeft en informatie kan verzamelen tegen de bewoner die het team binnenlaat.

Dennis en Mauela Hospers hebben de tegenbrief opgehangen. “Wij werken allebei, onze kleine heeft het goed, ze hebben hier niets te zoeken. Ik wil die mensen niet in huis hebben,” zegt Manuela.

Binnen het interventieteam werken, naast de gemeente, instanties samen als de Sociale Verzekeringsbank, het UWV en de belastingdienst. Alle inwoners van De Riet hebben een brief gekregen waarin het bezoek van het team wordt aangekondigd. De ambtenaren zullen echter niet bij alle bewoners langsgaan.

Bron : Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s