Alleen God kan Amerika nog redden !


Republikeinse kandidaten geloven dat het zonder hulp van boven niks meer wordt met Amerika.

“Oh Lord! Laat het banen regenen! O, heilige Vader, geef ons onze AAA terug! En florerende beurzen! Father, wij vragen U nederig, laat Amerika weer het machtigste land ter wereld worden! Lord, onze harten breken. We zien ruzie en onenigheid – in onze huizen en in de krochten van de regering. We zien angst op de financiële markten. Als natie zijn we vergeten wie ons heeft gemaakt, wie ons beschermt, wie ons zegent. Wij smeken om Uw vergiffenis!”

Geintje? O nee, Rick Perry, de huidige gouverneur van Texas en sinds dit weekend officeel Republikeins kandidaat voor de presidentsverkiezingen, is bloedserieus als het om hulp van boven gaat. Vorige week zaterdag nog riep hij zijn landgenoten op tot ‘nationaal gebed’ voor ‘deze natie in crisis.’ In het Reliant Stadion in Houston, met het hoofd gebogen en de ogen dicht, riep hij Jezus op om ‘de militaire en politieke leiders, en zij die het licht niet kunnen zien in deze duisternis’ te zegenen en te gidsen. ‘Lord, U bent de bron van al het goede’, zei hij te midden van maar liefst 30.000 devote Texanen, die ook geloven dat alleen God Amerika nog van de ondergang kan redden. Terwijl Hij ze toch maar mooi liet zitten, de vorige keer.

In april riep gouverneur Perry namelijk ook al drie dagen uit tot Days of Prayer for Rain in the State of Texas na wekenlange extreme droogte en ?800 bosbranden. ‘Ik spoor alle Texanen van alle geloven en tradities aan om te bidden voor de genezing en heropbouw van ons land, en het herstel van ons dagelijks leven.’ Misschien deden de Texanen onvoldoende hun best of kwam de boodschap niet duidelijk over. Want in Texas bleef het kurkdroog. Wel werd het zuiden van de VS drie dagen later getroffen door de ergste golf van tornado’s sinds 1925, met meer dan 340 doden. In Texas bleef het windstil.

Desondanks blijven Perry’s aanhangers hem trouw. ‘Ik geloof dat God Rick Perry heeft voorbereid op deze tijden’, zei Liz Lara uit Texas tegen The New York Times. ‘Ik geloof dat hij onze volgende president wordt.’

Als Barack Obama (of een serieuze Democratische uitdager) volgend jaar niet wordt herkozen en Amerika een Republikeinse president zou kiezen, is de kans groot dat de Bijbel weer een prominentere rol krijgt in het Witte Huis. En ook als dat niet gebeurt, zal God de komende maanden in de verkiezingscampagnes een rol spelen. Barack Obama, die de reputatie heeft niet erg gelovig te zijn en als eerste president ooit in zijn inaugurele rede refereerde aan Amerikaanse non-believers (wat tot grote opwinding bij het oerconservatieve Fox News leidde) voelt de bui al hangen. Onlangs verzekerde hij bij een tv-interview de kijkers dat hij elke dag bidt. ‘Vlak voor het slapen gaan.’

Mormonen

Bij de Republikeinse kandidaten is niet alleen de 61-jarige Perry zwaar religieus. Jon Huntsman (51), ex-gouverneur van Utah en Mitt Romney (64), de ex-gouverneur van Massachusetts die voor de tweede keer kandidaat is, zijn mormonen. Volgens hun wetten bidden ze twee maal daags en drinken en roken ze niet. Mormonen zijn tegen homoseksualiteit, vreemdgaan en abortus – maar Romney staat bekend als tamelijk tolerant tegenover homo’s en abortus.

Romney richt zich nadrukkelijk op economisch herstel en werkgelegenheid en onthoudt zich van religieuze praatjes; veel kiezers moeten hem vanwege zijn lidmaatschap van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen niet.

En laten we Congreswoman Michele Bachmann (55), aanhangster van de Tea Party, ook niet vergeten. Ze is anti-homohuwelijk en pro-life, zelfs zozeer dat zij vroeger regelmatig bij abortusklinieken stond te demonstreren. Zij is zeer Godlievend en -vrezend. En daarom, zo vertelde ze onlangs op tv, wist ze wat ze moest doen toen Hij haar het antwoord had gegeven. Run for president. Hij leidt de weg.

Bron : De Pers

2 reacties op “Alleen God kan Amerika nog redden !

  1. Amerikanen moeten eens volwassen worden en vooral niet al te veel op hulp van boven verwachten. Al het bidden heeft tot nu toe niets geholpen en ik vrees dat dit het ook niet in de toekomst zal doen. Zelf maar eens de handen uit de mouwen steken lijkt mij een meer zinvolle optie. De meeste landen gaan op het moment door een diep dal, waarom zou Amerika daar een uitzondering op maken?

    Like

  2. Het ziet er niet goed uit voor het materialistische Westen. En de VS die zich altijd almachtig voelde voelt de hete adem van andere landen in de nek. Het diepe dal hebben ze (we) zelf gegraven. Spijtig voor de gewone bevolking want die hoopt en denkt dat de leiders weten wat ze moeten doen… Helaas proberen ze soms de problemen te verschuiven tot de volgende verkiezingen.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s