Met het scannen van 2.4 miljard ogen, probeerd India de armen deelgenoot te maken aan groei.

Een landarbeider kijkt in een iris scanner in New Delhi in een eerste poging om elke Indiaase indentiteit officieel te registreren als een individu.

Kaldari, India – Ankaji Bhai Ganger, een 49 jaar oude landarbeider, stond in de rij in dit afgelegen dorp om voor de eerste keer in zijn leven in de zachte gloed van een computer scherm te kijken. Zijn naam, geboortejaar en adres werden geregistreerd.

Een medewerker begeleidde zijn ruwe vingers naar het glimmende groene oppervlak van een scanner om zijn vingerafdrukken te registreren. Daarna keek hij in een iris scanner als een verrekijker die het unieke patroon van zijn ogen registreerde.

Tezamen met al deze gegevens werd er een 12 cijferig nummer aan Mr. Gangar toegekend, het eerste officiele bewijs van zijn bestaan. Hij kan het nummer, samen met zijn duimafdruk gebruiken om zichzelf in het hele land te kunnen indentificeren ! Het zal hem toegang verschaffen tot sociale uitkeringen, het openen van een bank rekening of om een mobiele telefoon te kunnen verkrijgen ver weg van zijn dorp. Iets wat voor heel veel mensen nog steeds onmogelijk is in India.

Lees het volledige Engelstalige 4 pagina tellende artikel in de New York Times

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s