Het grote zwijgen van de Nederlandse media.

Artikel van Likoed Nederland op Allemaalpolitiek.nl, 4 september 2011.

In de reguliere media worden belangrijke feiten over het Palestijns-Israelische conflict nog al eens niet genoemd. Door deze selectiviteit weten veel Nederlanders niet precies wat er zich nu exact afspeelt in Israel en de Palestijnse gebieden. Daarom hier even een korte bloemlezing over wat bijvoorbeeld Amerikanen en Australiers de afgelopen weken wel in hun kranten hebben kunnen lezen, maar Nederlanders niet ….

De radicaal-islamitische terreurorganisatie Hamas riep en roept nog steeds continue dat de Joodse staat Israel van de kaart moet worden geveegd, en dat alle Joden dienen te worden uitgeroeid. Dat staat in hun Handvest en dragen ze met regelmaat uit onder de eigen bevolking. Zo hield een parlementslid van Hamas op 11 mei 2011 op Hamas-TV een toespraak met als titel: “Palestijnen komt de eer toe om de Joden uit te roeien.” Zie de filmbeelden via: Hamas: Palestijnen komt de eer toe om de Joden uit te roeien. Gek genoeg vonden bijvoorbeeld het NRC Handelsblad en Trouw dit niet het vermelden waard ….

Ook de zogenaamd ‘gematigde’ Fatah-partij van Mahmoud Abbas laat zich niet onbetuigd wat het haat zaaien betreft. Zo zei de Palestijnse hoofdonderhandelaar Nabil Shaath op 13 juli 2011 op de Libanese TV dat er geen sprake kan zijn van het accepteren van Israel: “Het verhaal van twee staten voor twee volkeren houdt in dat daar ginds een Joods volk zal zijn en aan deze kant een Palestijns volk. Wij zullen dit nooit goedkeuren.” Zie de filmbeelden via: Palestijnse hoofdonderhandelaar: nooit een tweestatenoplossing. Ook dit schokkende nieuws dat de Palestijnen dus nooit serieus over de twee-staten-oplossing hebben willen onderhandelen – en de internationale gemeenschap dus jarenlang hebben voorgelogen – heeft u niet terug kunnen zien bij bijvoorbeeld de NOS en RTL Nieuws, terwijl dit toch echt nieuws is ….

Als het slecht gaat met de Palestijnen, hoort u altijd dat het Israels schuld is. Als Palestijnse mensenrechtenorganisaties zich echter beklagen over Palestijnse schendingen van mensenrechten, is dat opeens geen nieuws. Zie: Palestijnen hekelen huichelen mensenrechtenorganisaties. Ook aan het feit dat Palestijnen zwaar gediscrimineerd worden in Libanon wordt geen aandacht besteed. Dat kost zelfs mensenlevens, omdat Palestijnen officieel geen recht hebben op medische zorg. Zo stierf afgelopen maart de 11-jarige Palestijnse jongen Mohammed Taha, nota bene voor de ingang van een Libanees ziekenhuis, want als Palestijn kwam hij niet in aanmerking voor behandeling. Zie: Arab apartheid. Gek genoeg lees je hier nooit iets over in op http://www.nos.nl of http://www.nu.nl ….

Maar ook de Palestijnen onderling discrimineren; grote aantallen Palestijnen worden opgesloten gehouden in kampen. Dit is maar weinig bekend. Het geldt voor Palestijnse ‘vluchtelingen’. Er zijn 63 jaar verstreken sinds hun vlucht in 1948, dus er leven niet zo veel originele vluchtelingen meer. Echter, ook hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen moeten in kampen blijven wonen. Dit is zelfs niet veranderd voor de Palestijnen op de Westbank en in Gaza toen die vijftien jaar geleden autonomie kregen. Ook zij moeten in hun kampen blijven, van hun eigen Palestijnse regering. Die wil hun daar houden als politiek drukmiddel, ‘in afwachting van hun terugkeer naar Israel’. Zo zijn ze dus tweederangs burger, met minder rechten dan andere Palestijnen die even verderop buiten de kampmuur wonen.

Ook weinig bekend is, dat als er een Palestijnse staat zou komen, deze staat volgens de Palestijnse president Mahmoud Abbas etnisch gezuiverd dient te worden van alle Joden. Hij neemt hierbij een voorbeeld aan de apartheidswetgeving in Jordanie en Saoedi-Arabie, waar het Joden reeds verboden is te wonen. Zie: Abbas’ vision of an ethnically cleansed Palestinian State.
Sander van der Hoorn van het NOS Journaal, nota bene woonachtig in het Midden-Oosten en dus op de hoogte van bovenstaande feiten, heeft dit openlijke racisme desondanks nog nooit in dit door de staat betaalde nieuwsbulletin naar voren gebracht ….

Zoals gezegd, dit is slechts een bloemlezing. De lijst kan moeiteloos nog veel langer gemaakt worden:

  • dat uw belastinggeld gebruikt wordt om Palestijnse terroristen salaris uit te betalen.
  • dat het vragen van erkenning van een Palestijnse staat – wat Abbas aangekondigd heeft voor september – een grove schending is van Palestijnse verplichtingen in de eerder gesloten internationale vredesakkoorden, die daarmee in feite worden opgeblazen.
  • Dat diezelfde Abbas eigenlijk niets meer te vertellen zou moeten hebben omdat zijn termijn al in januari 2009 verstreken is, maar dat hij dat ondervangt door simpelweg geen verkiezingen uit te schrijven.
  • Dat in ‘concentratiekamp’ Gaza steeds meer luxe hotels, restaurants, winkelcentra en pretparken worden gebouwd.
  • Dat uit een recente opiniepeiling blijkt dat 73% van de Palestijnen het eens is met het Hamas Handvest dat Joden uitgeroeid moeten worden.
  • Dat is weer niet zo vreemd, als het je bekend is dat zelfs in kinderprogramma’s op de Palestijnse TV het doden van Joden – en het islamitisch martelaarschap dat daarmee verworven kan worden – voortdurend verheerlijkt wordt.

De conclusie kan niet anders zijn dan dat de Nederlandse media opvallend selectief zijn als het over de berichtgeving over het Palestijns-Israelische conflict gaat. Alles wat negatief is over Israel wordt gretig gepubliceerd, veel wat negatief is over de Palestijnen vindt zijn weg niet in de krantenkolommen en de journaals. Wordt het niet eens tijd voor evenwichtige berichtgeving over de Palestijns-Israelische conflict ?

Bron : Likoed Nederland

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s