‘Hersenspoelen in sektes aanpakken’

D66 wil onderzoek naar sektes in Nederland. De partij bepleit wetgeving die hersenspoeling verbiedt

Of er sektes zijn in Nederland ? Natuurlijk zijn die er, zegt D66-Kamerlid Magda Berndsen. “Sinds undercover-journalist Alberto Stegeman infiltreerde bij de sekte Miracle of Love, weten we dat ze gevaarlijk zijn ook.”

Leden van de uit de VS afkomstige sekte moeten uiteindelijk al hun geld inleveren, het contact met familie en vrienden verbreken en verplicht seks hebben om ‘dichter bij god” te komen. Nieuwelingen, binnengehaald met eenvoudige meditatiecursussen, moeten dagenlang wakker blijven en worden gehersenspoeld.

Hoeveel van dit soort sektes er zijn in Nederland, is onbekend. Het laatste onderzoek over sektarisch Nederland is dertig jaar oud. “Er is in die tijd veel veranderd”, zegt Berndsen. “Zo is Nederland multicultureler geworden, hetgeen ongetwijfeld ook andere sektes met zich heeft meegebracht.” Daarom bepleit Berndsen woensdag bij minister Opstelten van Veiligheid en Justitie een grondig onderzoek naar sektes in Nederland. Daarna moeten eventueel maatregelen volgen om hersenspoelen tegen te gaan.

Dat is lastig, bekent Berndsen, want de scheidslijn tussen beïnvloeding en indoctrinatie is vaak moeilijk waarneembaar. “Toch kan het, wetgeving die hersenspoelen verbiedt. In Frankrijk en België geldt bijvoorbeeld een verbod op mentale destabilisatie. In die landen is ook aangetoond dat sektarische activiteit toeneemt. Het zou gek zijn als het in Nederland anders was.”

Bron : Metro via Geenstijl

Naschrift Pineut : De grootste en gevaarlijkste sekte ter wereld is de Islam, gaat demonen 66 die nu ook verbieden ?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s