Christendom in China groeit explosief.

Het christendom groeit en bloeit in China. Een Chinees echtpaar reist het uitgestrekte platteland af om het goede nieuws over Christus te delen met hun landgenoten. Ze laten zich niet tegenhouden om hun geloof te verkondigen in het communistische land. Evangelist Duan Huilai zei dat de opnamen van de door hem gemaakte beelden het bewijs zijn dat God aan het werk is in China. “Overal waar ik kom zie ik mensen hongerig zijn naar God en dat Hij aan hun behoeften voldoet.”

Huilai en zijn vrouw zijn sinds 2003 fulltime evangelisten. “God riep ons op ons te concentreren op het platteland, waar het leven vaak erg moeilijk is,” vertelt Lin Aimin, Huilai’s vrouw. Ondertussen laat Huilai foto’s zien van mensen die zijn gedoopt, nadat ze Christus hadden geaccepteerd. “Soms dopen we ze in een rivier, soms in de achterkant van een truck. Ook heb ik een paar keer mensen gedoopt in een douche. Heel vaak hoeven we alleen maar te improviseren.” Officieel is het in China verboden om het evangelie te delen. Daarom was Huilai in het verleden een aantal keer gearresteerd.

Explosieve groei
“Per dag keren massa’s mensen zich tot Christus op het platteland,” constateert Peter*, een man die decennia heeft samengewerkt met de zogeheten ondergrondse kerken en huiskerken. “De kerken worden in veel gevallen volwassen en bereiken met eenvoudige evangelisatie minderheden en onbereikte bevolkingsgroepen op het platteland.” CBN News merkt op dat het christendom in China een explosieve groei doormaakt. “Als de groei zich in het huidige tempo doorzet, denk ik dat China in de komende 30 of 40 jaar hetzelfde aantal christenen heeft als de Verenigde Staten en Brazilië,” zegt Fenggang Yang, directeur van Center of Religion and Chinese Society at Purdue University.

Zes maanden nadat Huilai zijn leven aan Jezus gaf werd hij in de Hongaarse hoofdstad Boedapest al aangevallen door een gewelddadige groep in. Hij heeft littekens op zijn rug, armen en buik. “Ik werd meer dan vijftig keer gestoken, maar ik weet dat God mij met een reden heeft gespaard. Die reden is de mogelijkheid om delen van een groot land te bereiken met een boodschap van hoop en redding in Christus. Ik heb veel gepreekt in ondergrondse en door de overheid gesanctioneerde kerken. In beide kerken zien we dat God aan het werk is,” aldus Huilai.

Bron : Cip

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s