Geheime documenten geven onthutsend beeld van Palestijnse staat in wording.

Palestijnen maken een VN stoel voor Palestina

De Palestijnse Autoriteit zal over twee weken de VN gaan vragen om erkenning van een eigen staat.  Nu blijkt uit tot nu toe geheime documenten dat zelfs op het gebied van de eerste levensbehoefte water, de PA de opbouw van de eigen staat op de West-Bank frustreerde.

Uit die documenten, die in het bezit zijn van Missing Peace Informatie, blijkt verder dat de PA water gebruikte om de internationale opinie op te zetten tegen Israël.

De documenten bevatten o.a. notulen van de vergaderingen van de JWC (Joint Water Committee), het gezamenlijke Palestijns Israëlische orgaan, dat sinds het afsluiten van de Oslo akkoorden werkt aan verbetering van de waterinfrastructuur op de West Bank en in Gaza.

Onder de documenten bevinden zich ook briefwisselingen tussen het hoofd van de Palestijnse Water Autoriteit Dr Atilli en kolonel Avi Shalev van COGAT, het verantwoordelijke Israëlisch bureau voor de waterhuishouding op de West Bank

Uit die documenten blijkt dat de PA de opbouw van de infrastructuur op de West Bank bewust tegenwerkte en water gebruikt om de wereldopinie op te zetten tegen Israël.

Een aantal voorbeelden:

  • Talloze waterprojecten op de West Bank die tien jaar geleden al goedgekeurd waren en voorzien waren van alle benodigde vergunningen, werden niet uitgevoerd. Een groot ondergronds waterreservoir in het oostelijke gedeelte van de West Bank wordt daardoor vrijwel niet geëxploiteerd.
  • In 2009 bood de Israëlische regering aan om de aanleg van waterprojecten op de West Bank voor de PA te betalen. De PA heeft nooit gereageerd op dit aanbod. Waterzuiveringprojecten die werden goedgekeurd en waarvoor sponsors waren gevonden werden nooit uitgevoerd. Een door Israël gebouwde waterzuiveringsinstallatie nabij Hebron werd zelfs nooit door de PA in gebruik genomen.
  • De PA weigert om met Israël samen te werken om de grootscheepse waterdiefstal op de West Bank aan te pakken. Wanneer Israël actie onderneemt wordt er desinformatie campagne door de PA gestart, waarin Israel wordt beschuldigd van discriminatoire praktijken.

Zie voor meer details:

http://missingpeace.eu/nl/2011/09/de-schokkende-waarheid-over-de-palestijnse-staatsvorming (Nederlands)

http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=235772 (Engels)

Voor meer Terrorisme nieuws zie : http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/html/ipc_e225.htm

Filistijnse Reacties op het Palmer Rapport (pdf) (Engelstalig)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s