Schuldencrisis: Duitse economieminister sluit faillissement Griekenland niet langer uit

De Duitse minister van Economie, Philipp Rösler, sluit een begeleid faillissement van Griekenland om de euro te redden niet langer uit. Dat zegt hij in een interview met Die Welt dat maandag verschijnt.

“Om de euro te stabiliseren, mogen we niet langer bepaalde opties uitsluiten. Zo kan men in geval van nood denken aan een begeleide insolvabiliteit van Griekenland, indien men over de nodige instrumenten beschikt”, aldus Rösler, die als voorzitter van de liberalen ook vice-kanselier van Duitsland is. De sterkhouder binnen de regering-Merkel is evenwel minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, partijgenoot van Angela Merkel. Philipp Rösler meent dat bepaalde landen zoals Griekenland onvoldoende besparingsmaatregelen treffen.

“De Griekse regering moet beseffen dat de voorziene steun afhangt van het engagement van Griekenland om zich te hervormen”, voegde hij eraan toe. Hij pleit voor een automatisch sanctiesysteem: “Indien een regel wordt overtreden, moeten er gevolgen zijn onder meer voor de stortingen van steun door de Europese structuurfondsen.

Bij herhaaldelijke overtredingen zou een schorsing van het stemrecht binnen de Europese ministerraad overwogen kunnen worden.” Volgens de Duitse liberaal moet als ultieme sanctie een begeleid faillissement van de stad mogelijk zijn om “het land in staat te stellen opnieuw te functioneren, desnoods met een tijdelijke beperking van de souvereiniteitsrechten”.

Bron : MSN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s