Bekering of verandering ?

Afgelopen dagen staan de media bol van de protesten vooral tegen de banken, tegen een kleine schatrijke elite, tegen de verrijking, tegen de exorbitante bonussen, etc. etc. De lijst waartegen allemaal geprotesteerd wordt is bijna onuitputtelijk.

Maar er schuilt ook iets heel erg gevaarlijks in al die protesten en dan vooral geestelijk. Al met de start van de protesten in diverse Arabische landen, die vooral gingen over de enorme prijsstijgingen van voedsel, werkloosheid en diverse tekorten aldaar. Waren de protesten in de Arabische landen vooral ook gericht tegen de rijke elitaire dictators, de algehele oproep om te protesteren was vooral een roep om verandering.

Hieraan is gelijk al de geest van de New Age beweging en anti christelijke geesten te herkennen. Immers men roept en eist wel om verandering, maar het zijn vooral anderen die moeten veranderen. In wat voor opzicht en hoe men moet veranderen is verder volkomen onduidelijk en blijft in duisternis gehuld. In geen enkel protest was en is de oproep te horen dat men zich moet bekeren van de eigen goddeloze, liefdeloze en vooral ook egoistische zonden. De god dezer eeuw heeft de massa’s verblind, het is vooral de god van het geld, de Mammon, die de mensheid tegen elkaar opzet. Want met elke oproep tot verandering vergeet men er gemakshalve bij dat het vooral de eigen geldzucht is die de wortel is van al het kwaad. Een kwaad dat onherroepelijk in alle mensen aanwezig is.

Carel Brendel signaleerde met de laatste protesten in Nederland al dat er duistere politieke krachten aan het werk zijn en tevens constateerde hij dat de Zeitgeist New Age beweging sterk vertegenwoordigd was. Hoewel de protesten in eerste aanleg rustig verliepen, bleken protesten elders minder vreedzaam te verlopen. Zo waren er ook diverse posters te zien van de internationale socialisten die o.a. rondliepen met anti PVV posters, posters met Karl Marx (christen vervolger 1e klas) en posters van Che Guevara (socialistische moordenaar). Het toont aan dat er politieke krachten en geesten werkzaam zijn die de protesten gebruiken voor geheel andere doeleinden.

Het systeem moet veranderd worden, zegt men. Maar het zijn dan vooral anderen die moeten veranderen, van bekering van de eigen zonden is absoluut geen enkele sprake. Een communist als Karl Marx als je leids figuur laat er dan ook geen enkel misverstand over bestaan door welke geest deze mensen worden geleid. Het mag allemaal dan nog zo vreedzaam lijken, het is ten diepste levensgevaarlijk. Het voorbeeld kunnen we al zien in de Arabische wereld waar diverse duistere machten en krachten de mensen aldaar tegen elkaar uitspelen. De Arabische lente is inmiddels aan het verworden tot een duistere Arabische koude winter, een koude geestelijke winter dan wel te verstaan. De god dezer eeuw heeft hen allen verblind en massaal is men hard op weg naar de geestelijke afgrond. Verandering ? Ja er veranderd genoeg maar het is een verandering die de deur open zet tot een nieuw tijdperk waarin de Anti Christ korte tijd zal regeren.

Het is nog een korte tijd voor Christenen om mensen te kunnen oproepen om zich te bekeren van hun zonden. Jezus Christus is gestorven voor elke zonde. Alleen een diepe intense bekering en een verootmoediging en erkenning dat wij allen schuldig zijn en veranderd moeten worden naar zijn beeld en gelijkenis door bekering tot Hem is de enige weg waarop de mensheid zijn vertrouwen kan stellen. Op Jezus kunnen wij bouwen en vertrouwen. Daar kan geen enkele protest en oproep tot verandering iets aan veranderen als men wilt blijven leven in zonden.

Vr. Gr. Pineut

4 reacties op “Bekering of verandering ?

 1. Ik kan niet anders dan het helemaal eens te zijn met dit artikel!
  “Er is niemand die goed doet, zelfs niet één….”
  “Wie van u zonder zonden is, werpe de eerste steen!”
  Splinter en balk, en zo zijn er vele bijbelteksten, die ons op onze eigen fouten wijzen, maar slechts weinigen willen dat accepteren en er ook naar leven.
  Onze binnenkamer is, zeker tegenwoordig, het belangrijkste vertrek in huis!

  Like

 2. Pingback: Ariel Sharon stervende, wordt de Kaduri profetie vervuld ? | Bent u al de Pineut ?

 3. Pingback: Ariel Sharon stervende, wordt de Kaduri profetie vervuld ? | Nibiru

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s