Hoogbejaarde vrouw verkracht in Amsterdam

AMSTERDAM – Een nog onbekende man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam een 85-jarige vrouw verkracht. Het incident had plaats in haar woning aan het Berlagehof in stadsdeel Nieuw-West, maakte de politie donderdag bekend.

Het slachtoffer is vervolgens ernstig mishandeld en bestolen. Zij brak hierbij een halswervel en een aantal ribben. Ook liep ze zware verwondingen op aan haar gezicht.

De man wist tussen middernacht en 3 uur de woning binnen te komen door met een tafelpoot een raampje in te slaan. Hij klom op een tuinstoel naar binnen. Nadat hij het huis had doorzocht, vergreep hij zich volgens de politie op gewelddadige wijze aan de hoogbejaarde vrouw. Hij liet haar vervolgens hulpeloos achter en ging er vandoor met haar portemonnee, sieraden en identiteitskaart.

De dader is nog voortvluchtig. Het Openbaar Ministerie (OM) looft 7500 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte.

Omwonenden hebben volgens een politiewoordvoerster vermoedelijk wel gehoord dat er een ruit werd ingeslagen en zijn ook gaan kijken, maar konden niets opvallends ontdekken aan de buitenkant van de woning. De politie is dringend op zoek naar getuigen die onder meer iets kunnen vertellen over een voertuig dat in de bewuste nacht langere tijd dwars voor de garageboxen aan de kant van de Cort van der Lindenkade met de kruising van het Berlagehof heeft gestaan. Ook zoekt ze mensen die zaterdagochtend een man met onverklaarbare verwondingen hebben gezien.

De vrouw kan volgens de politie niet meer terugkeren naar haar woning.

Bron : De Telegraaf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s