Opnieuw boten onderweg naar de Gazastrook: Israël waarschuwt !

Opnieuw willen twee boten de Israëlische zeeblokkade van de Gazastrook doorbreken. De twee boten met in totaal 27 internationale activisten aan boord zijn uit Turkije vertrokken en zijn op de Middellandse Zee onderweg naar de Gazastrook. Dat deelde de pro-Palestijnse groep Free Gaza woensdag mee.

De actie “Golven van vrijheid voor Gaza” werd tot nog toe geheim gehouden om ze niet in gevaar te brengen. Een vroegere poging van de organisatie om de blokkade te doorbreken, was in juli mislukt. De Israëlische marine waarschuwde dat ze er is op voorbereid om schepen te verhinderen het gebied aan de Middellandse Zee te bereiken.

Men wil echter de mogelijkheid bieden de lading in de haven van Ashdod in het zuiden van Israël te lossen. De activisten hebben dergelijke aanbiedingen in het verleden afgewezen. Wanneer de schepen in de buurt van de kust komen, is niet bekend. Het gaat om de Saoirse onder Ierse vlag. Daar zijn ook parlementsleden aan boord, aldus de organisatoren. De tweede boot is de Tahrir met vertegenwoordigers uit Canada, de Verenigde Staten, Australië en Palestina. De Israëlische marine beschuldigt de activisten ervan Israël “te willen provoceren, de veiligheidsblokkade van de Gazastrook te doorbreken en de veiligheid van Israël te ondermijnen”.

In mei 2010 werd het Turkse schip Mavi Marmara, dat samen met andere schepen de zeeblokkade van de Gazastrook probeerde te doorbreken om 10.000 ton hulpgoederen naar de Palestijnen te brengen, door commando’s en helikopters aangevallen. Daarbij werden negen activisten gedood en meer dan 50 anderen verwond.

Bron : MSN | Referenties : Anti-Israël activisten op weg naar Gaza | We con the World Reprise
Bron Afbeelding : TWITVB

2 reacties op “Opnieuw boten onderweg naar de Gazastrook: Israël waarschuwt !

  1. Die actie van Israël op de Mavi Marmara was volkomen terecht , ik geloof er ook niets van dat er zoveel hulpgoederen aan boord waren, het was pure provocatie en nu laten ze weer zien dat ze bijzonder hardleers zijn. Ik vind het ook schrijnend dat er altijd de Zwarte Piet aan Israël toegespeeld wordt, je hoort niemand de raketaanvallen van Hamas op de Israëlische bevolking veroordelen terwijl dit echt een oorlogsmisdaad is.

    Like

  2. De God van Israël lacht om de tierende Israëls haters, het zijn een stel dwazen die tot niks in staat zijn, langzaam verdwijnen zij in de drek van de haat,leugen en bedrog die door hen zelf zijn voortgebracht. Alles wat ze ondernemen loopt op niks uit een spoor van chaos laten ze achter. Het wonder Israël gaat onder Gods leiding naar de eindbestemming waarvoor zij zijn teruggekeerd uit alle landen van de wereld naar het land van hun voorvaderen en daar kan de islam onder leiding van Satan niks aan veranderen.Geweldig hé.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s